Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Școală transformată în centru pentru servicii sociale în Municipiul Hunedoara

www.click.ro
cantină socială

O fostă şcoală generală din municipiul Hunedoara, închisă în urmă cu zece ani, va fi transformată într-un Centru pentru servicii sociale dedicate copiilor şi persoanelor în vârstă, conform unui proiect aprobat miercuri de consilierii locali.

Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 1,4 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene prin intermediul Grupului de Acţiune Locală (GAL) "Corvinia Hunedoara".

Consilierii locali din municipiul Hunedoara au mai aprobat, miercuri, şi documentaţiile tehnice pentru reabilitarea a trei blocuri sociale administrate de Primărie. Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 2 milioane de euro.

"E nevoie să avem condiţii de trai civilizate în blocurile sociale şi e nevoie de un centru pentru servicii sociale dedicate atât copiilor, cât şi persoanelor vârstnice la fosta Şcoală Generală Nr. 10, unitate care a fost închisă în urmă cu un deceniu, în urma unei decizii a Ministerului Educaţiei. Tot prin GAL Urban Corvinia vom mai reabilita şi un etaj al fostei Şcoli Generale Nr.1, unde va funcţiona un centru de formare profesională", a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Cele trei blocuri sociale vor beneficia de anvelopare termică şi hidroizolarea acoperişurilor. De asemenea, vor fi montate centrale termice în apartamentele cu două sau trei camere şi convectoare electrice în locuinţele cu o cameră, sistem de distribuţie a agentului termic, radiatoare şi boilere electrice. Lucrările mai prevăd reabilitarea instalaţiei de iluminat, înlocuirea reţelei interioare de apă, obiecte sanitare şi uşi noi la intrarea în apartamente, conform agerpres.

În ceea ce priveşte viitorul Centru de servicii sociale, lucrările prevăzute sunt, în general, similare cu cele menţionate în cazul blocurilor sociale, cu deosebirea că imobilul va avea în plus o instalaţie de supraveghere video, precum şi facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi.

Lucrările de investiţii vor fi încheiate în următorii trei ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.