Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scott Robertson, viitorul antrenor al All Blacks, începând din 2024 (oficial)

https://apnews.com/
all blacks

Federaţia de rugby din Noua Zeelandă a anunţat marţi că l-a ales pe Scott Robertson pentru funcţia de antrenor al naţionalei All Blacks, începând din 2024, încheind un proces haotic de selecţie, care ameninţa să perturbe pregătirile echipei pentru Cupa Mondială din Franţa (8 septembrie - 28 octombrie 2023), informează AFP, potrivit Agerpres.

Robertson, care antrenează în prezent echipa neozeelandeză Crusaders îl va înlocui pe Ian Foster, care "îi va conduce pe All Blacks până la finalul Cupei Mondiale 2023 din Franţa", a precizat New Zealand Rugby într-un comunicat.

În vârstă de 48 de ani, Scott Robertson a fost preferat lui Jamie Joseph, actualul selecţioner al Japoniei.

Contractul său are o valabilitate de patru ani şi va dura până la finele Cupei Mondiale din 2027, care va avea loc în Australia.

Fost internaţional neozeelandez, Robertson o pregăteşte din 2017 pe Crusaders, pe care a condus-o la câştigarea a şase titluri succesive în turneul Super Rugby. Însă fostul jucător al echipei franceze Perpignan nu a mai antrenat niciodată o echipă naţională.

Ian Foster a anunţat, la începutul acestei luni, că nu va continua în postul de antrenor al All Blacks după Mondialul din Franţa şi a criticat Federaţia neozeelandeză pentru începerea procesului de recrutare a viitorului selecţioner chiar în mijlocul pregătirilor în vederea competiţiei din Hexagon.

"Consider că cel mai bun lucru pentru echipa noastră şi pentru întregul nostru grup de conducere era să se finalizeze acest proces după Cupa Mondială de rugby. Acest lucru nu s-a întâmplat, dar vom accepta decizia şi vom merge mai departe. Nu o să mai aplic pentru postul de antrenor principal", a subliniat Foster într-un comunicat difuzat pe 1 martie, adăugând că rămâne concentrat pe câştigarea trofeului la Mondialul din Franţa.

New Zealand Rugby a făcut pasul neobişnuit de a începe procesul de recrutare a viitorului antrenor cu mult înainte de expirarea contractului lui Foster, aparent pentru a încerca să împiedice selecţionatele rivale să racoleze candidaţii pe care îi are în vizor.

Ian Foster se afla sub presiune încă de anul trecut, după o serie de rezultate oscilante ale All Blacks, inclusiv o serie de înfrângeri în faţa Irlandei, precum şi primul eşec pe teren propriu cu Argentina. El a susţinut încă de luna trecută că speculaţiile asupra viitorului său ar putea afecta pregătirea echipei pentru CM 2023.

Noua Zeelandă, care are trei titluri de campioană a lumii în palmares, va evolua în Grupa A la Cupa Mondială, alături de Franţa, Italia, Uruguay şi Namibia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.