Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scriitoarea britanică J. K. Rowling a înfiinţat un serviciu de sprijin pentru femeile victime ale violenţelor sexuale

gettyimages.com
J K Rowling

Scriitoarea britanică J. K. Rowling, autoarea seriei de cărţi "Harry Potter", a înfiinţat un serviciu de sprijin pentru femeile victime ale violenţelor sexuale, informează DPA.

"Beira's Place" din Edinburgh va fi un serviciu de sprijin şi advocacy pentru femeile din regiunea Lothian cu vârsta de peste 16 ani care au fost victime ale violenţelor şi abuzurilor sexuale.

Organizatorii au declarat că serviciul, care va fi gratuit, a fost înfiinţat în urma solicitărilor victimelor violenţelor sexuale pentru crearea unui serviciu centrat pe femei şi oferit de femei, în condiţiile prezent din regiune lipsea unul, potrivit Agerpres.

Pe lângă Rowling, din consiliul de administraţie fac parte fosta guvernatoare a închisorii pentru femei Cornton Vale Rhona Hotchkiss, fosta lideră a laburiştilor scoţieni Johann Lamont, medicul generalist Margaret McCartney şi directoarea de la For Women Scotland, Susan Smith.

"Fiind eu însămi o supravieţuitoare a unei agresiuni sexuale, ştiu cât de important este ca supravieţuitoarele să aibă opţiunea de a beneficia de îngrijire centrată pe femei şi oferită de femei în momente atât de vulnerabile", a declarat J. K. Rowling, care este şi finanţatoarea iniţiativei.

Lansarea acestui serviciu are loc cu câteva zile înainte de votul final de săptămâna viitoare asupra planurilor guvernului scoţian de a reforma "Gender Recognition Act", pe care J. K. Rowling le-a criticat în mod deschis.

Proiectul de lege (The Gender Recognition Reform (Scotland) Bill) propune eliminarea cerinţei de a avea un diagnostic medical de disforie de gen drept condiţie pentru obţinerea unui certificat de recunoaştere a identităţii de gen (Gender Recognition Certificate).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.