Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scriitoarea franceză Christine Angot a câştigat premiul Medicis pe anul 2021

basilica.ro
carte carti educatie casa memoriala

Scriitoarea franceză Christine Angot a câştigat marţi premiul Medicis cu romanul "Le Voyage dans l'Est", o relatare percutantă a incestului căruia autoarea i-a fost victimă, informează AFP.

Reunit într-un restaurant din cartierul Odeon din Paris, juriul a decis să înmâneze premiul Medicis din acest an romancierei Christine Angot, în vârstă de 62 de ani, pentru una dintre cele mai remarcate cărţi din noul sezon literar din Franţa şi care a fost publicată de editura Flammarion.

Premiul Medicis pentru roman străin a revenit în acest an suedezo-tunisianului Jonas Hassen Khemiri pentru volumul "La Clause paternelle", publicat de editura Actes Sud.

Premiul Medicis pentru eseu a fost decernat scriitoarei franceze Jakuta Alikavazovic pentru volumul "Comme un ciel en nous", apărut la editura Stock, informează Agerpres.ro.

În 2020, premiul Medicis pentru roman francez a revenit scriitoarei Chloe Delaume pentru volumul "Le coeur synthetique", publicat de editura Seuil. Premiul Medicis pentru roman străin a fost câştigat de spaniolul Antonio Munoz Molina, cu romanul "Un promeneur solitaire dans la foule", iar premiul Medicis pentru eseu a revenit norvegianului Karl Ove Knausgaard, pentru volumul "Fin de combat".

Premiul Medicis este un trofeu literar francez, atribuit în fiecare an în luna noiembrie. A fost înfiinţat în 1958 de Gala Barbisan şi Jean-Pierre Giraudoux şi este acordat unui scriitor debutant sau care, potrivit organizatorilor, nu a dobândit încă o notorietate "pe măsura talentului său".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.