Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scriitorul francez Philippe Besson, autorul unui roman despre Macron, numit consul general la Los Angeles

alchetron.com
philippe besson

Scriitorul Philippe Besson va fi viitorul consul general al Franţei la Los Angeles, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al guvernului, Benjamin Griveaux, după modificarea prin decret a condiţiilor numirii, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Scriitor şi scenarist născut în 1967, prieten cu Emmanuel şi Brigitte Macron, Philipe Besson este autorul a aproape 20 de romane. Cel mai recent, 'Un personnage de roman' ('Un personaj de roman'), narează cucerirea Palatului Elysée de către Macron, a cărui campanie electorală a urmărit-o. 

"Philippe Besson este numit la Los Angeles, care este oraşul culturii prin excelenţă, şi nu este primul: Jean-Christophe Rufin, mare scriitor, a fost numit ambasador, şi nu consul, Olivier Poivre d'Arvor este ambasador, Daniel Rondeau este ambasador, există o tradiţie franceză", a apărat Griveaux decizia, la France 2. 

"Philippe Besson a scris, cred, 15 cărţi, este un om de televiziune, de cinema (...) Eu mă bucur că ieşim puţin din profilurile care au absolvit doar Quai d'Orsay şi ENA (Şcoala Naţională de Administraţie - n.r.) şi că avem profiluri diferite venite din societatea civilă, din lumea culturii, din lumea artelor, din lumea afacerilor. Acest lucru face de asemenea bine şi administraţiilor noastre", a spus el. 

"Laudele nu au fost gratuite şi sunt bine recompensate. Emmanuel Macron îi mulţumeşte plasatorului său, cel care l-a ajutat să creeze mirajul 'miracolului Macron'", a scris pe contul său purtătoarea de cuvânt a Republicanilor, Lydia Guirous. 

Postul de consul general al Franţei la Los Angeles este ocupat din 2015 de Christophe Lemoine, fost şef de cabinet al lui Laurent Fabius la Ministerul de Externe. 

Un decret prezentat la Consiliul de Miniştri de la 3 august a adăugat 22 de posturi de consuli generali 'extrem de importante' pe o listă "pentru care numirea este lăsată la discreţia guvernului".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.