Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scriitorul japonez Haruki Murakami își publică primul său eseu despre muzică în calitate de autor unic

Cartea de la ora 5
haruki murakami

Scriitorul japonez Haruki Murakami va publica în iunie o nouă lucrare, care va fi primul său eseu despre muzică publicat ca autor unic, a informat luni editura Bungei Shunju, citată de EFE, arată Agerpres.

Eseul se numeşte 'Furukute sutekina classic records' (Viniluri de muzică clasica vechi şi minunate) şi cuprinde 360 de pagini în care Murakami scrie despre 470 de viniluri din punctul de vedere al "cuiva care iubeşte şi ascultă muzică clasică", notează editura într-un comunicat.

Lucrarea este disponibilă în librăriile japoneze pe 24 iunie şi deocamdată nu există planuri de publicare în străinătate, potrivit unui purtător de cuvânt al Bungei Shunju.

Autorul japonez a publicat mai multe eseuri despre muzică, printre care cele două volume "Portrait in Jazz" şi colecţia de poeme "Murakami Songs", în ambele cazuri alături de coautorul Makoto Wada; sau "It Ain't Got that Swing (If It Don't Mean a Thing)".

Murakami, care aproape că nu acordă interviuri şi este puţin dispus să facă apariţii publice este un meloman convins, un mare iubitor de muzică clasică, jazz şi rock, mărturisind că muzica a avut una dintre cele mai mari influenţe asupra operei sale.

Printre romanele sale cele mai cunoscute figurează "Elefantul a dispărut" (1993), "Dans, dans, dans" (1998), "Kafka la malul mării" (2002), sau mai recentul "Moartea comandorului".

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Romanul "Pădurea norvegiană" (titlul face trimitere la celebrul cântec "Norwegian Wood" al formaţiei Beatles), a devenit bestseller în 1987 şi l-a făcut cunoscut nu doar în Japonia, ci şi în lumea largă. Romanul a fost ecranizat în 2010, iar filmul s-a bucurat de un succes impresionant în Japonia.

Cărţile sale au fost traduse în peste 50 de limbi străine, iar de-a lungul carierei sale a fost recompensat cu premiile Noma, Tanizaki, Hans Christian Andersen, Franz Kafka sau Jerusalem Prize.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.