Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scriitorul Mihai Şora, în vârstă de 101 ani, mesaj de pe patul de spital: 'Mă doare să văd că ţara mea suferă'

AGERPRES
Mihai Sora

Scriitorul Mihai Şora, în vârstă de 101 ani, încă internat la Spitalul Elias după operaţia suferită pe 28 iunie, susţine campania "Fără penali în funcţii publice". Soţia sa, Luiza Palanciuc Şora, a publicat o fotografie cu filosoful îmbrăcat cu tricoul "Fără penali în funcţii publice", alături de un tânăr prieten, informează news.ro.

Vezi şi: Noua dietă la modă în lumea vedetelor: Cum slăbeşti consumând zilnic suc de lămâie

„... Mă doare să văd că ţara mea suferă, dar îmi pun speranţa în cei ce vor veni după mine, în copii: speranţa că vor trăi demn şi se vor putea bucura de roadele strădaniei lor, ca adulţi", transmite scriitorul pe Facebook.

"Nu poţi rămâne indiferent la soarta semenilor tăi şi a ta proprie", mai spune Mihai Şora, unul dintre iniţiatorii #Fărăpenaliînfuncţiipublice.

Medicii spun că scriitorul se reface bine după ce a fost operat în ruma unro probleme la colecist. "Decizia în privinţa externării domnului Şora nu este medicală, ci una a familiei. Din punct de vedere medical, domnul Şora s-a recuperat satisfăcător, i-au fost făcute mai multe investigaţii, este aşa cum îl ştiţi", a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Silviu Negoiţă.

Scriitorul şi filosoful Mihai Şora a participat activ la protestele care au avut loc în Piaţa Victoriei, devenind "portavocea mobilizării societăţii civile" împotriva "abaterilor" guvernării din România.

Născut în noiembrie 1916, Şora a studiat în Franţa, apoi a lucrat între 1945 şi 1948 ca cercetător la CNRS (Centre National de la Recherche Scientifique) de la Paris. În 1948, revine în ţara natală, devenită un satelit al Uniunii Sovietice, gândind să mai rămână doar zece zile. Însă, regimul comunist îl împiedică să plece din nou. Fiu al unui preot, într-o ţară care a predicat ateismul, a fost de mai multe constrâns să abandoneze munca sa ca scriitor şi publicist şi să se supună rigorilor regimului totalitar.

Vezi şi: Cazurile care au şocat Europa: Legumele pe care le ai în congelator şi care te pot omorî .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.