Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scriitorul Tudorel Urian laudă moțiunea Orban: 'Este moțiunea perfectă a unui candidat la președinția partidului'

Facebook
Ludovic Orban

Scriitorul Tudorel Urian susține că a citit programul propus de Ludovic Orban pentru șefia PNL și îl sprijină în totalitate.

„Unitar stilistic de la un capăt la celălalt (sincere felicitări celui care l-a redactat) bine structurat, limpede în idei și exprimare, niciun cuvânt nu este de prisos.

Un program modern, suplu, cu respect pentru trecut și pentru valorile tradiționale. Nu știu dacă viziunea este 100% românească sau este versiunea adaptată a programului vreunui partid occidental, cel mai probabil german, pe linia ideilor promovate la noi de Fundația Konrad Adenauer (nici ăsta nu ar fi un lucru rău, în condițiile în care cel care a scris programul a înțeles perfect ideile și felul în care ele pot fi adaptate la realitatea românească). Dacă aș fi membru PNL și ar trebui să votez pentru programe, l-aș vota pe ăsta, fără nicio ezitare.

Cel mai mult m-a surprins plăcut angajamentul ferm față de valorile UE și principiile NATO.

La capitolul Justiție m-a dezamăgit puțin recunoașterea necondiționată, cu valoare absolută, a deciziilor CCR, în pofida proceselor pierdute la noi, care au probat decizii abuzive, și a recentului conflict de competențe cu CJUE. Dincolo de aspecte punctuale care pot/ar trebui discutate, la nivel de structurare a textului este moțiunea perfectă a unui candidat la președinția partidului. Mie personal mi-ar fi plăcut să văd și o viziune despre relația cu partenerii de coaliție, dar nici cealaltă moțiune nu conține așa ceva, iar oamenii votează, până la urmă, pentru șefia partidului.

Întrebarea pe care mi-o pun este dacă oamenii din actualul PNL sunt suficient de supli politic pentru a pune un practică un program atât de luminos reformist. Pentru că dacă citesc despre viitoarea efervescență reformistă din educație și mă uit la domnul profesor Câmpeanu, îmi piere entuziasmul. Programul e bun. Mai e nevoie de oameni și voință politică”, a precizat Tudorel Urian, pe pagina sa de Facebook.

Pentru șefia PNL candidează actualul președinte Ludovic Orban și premierul Florin Cîțu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.