Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scrisoare către Nicolae Ciucă din partea PUSL: 'Fenomenul traficului și consumului de droguri a luat o amploare deosebită!'

Radu Pop
Facebook/ PNL
Nicolae Ciuca

Reprezentanții PUSL au transmis o scrisoare către Nicolae Ciucă.

„Domnului Nicolae Ciucă,

Președintele Senatului României

Stimate Domnule Președinte,

Vă supunem atenției o situație aflată în procedura legislativă a Senatului, care poate să contribuie la dramele pe care le trăiesc românii din cauza acestui fenomen al drogurilor, scăpat, aproape, de sub control.

În urmă cu trei luni am înregistrat, la Senatul României, Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr.143/2000, privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Deși această propunere legislativă are avize pozitive din partea Consiliului Legislativ, a Consiliului Economic și Fiscal, precum și din partea Comisiilor pentru Sănătate și Învățământ ale Senatului, nu am reușit să obținem introducerea ei pe ordinea de zi a Comisiei Juridice a Senatului, în pofida tuturor demersurilor noastre procedurale.

Cum bine știți, fenomenul traficului și consumului de droguri a luat o amploare deosebită, care a suscitat inclusiv atenția Consiliului Suprem de Apărare a Țării, fiind deja considerat o problemă de siguranță națională.

Cu atât mai mult noi, ca parlamentari, avem obligația morală și profesională de a crea cadrul legislativ pentru descurajarea acestui adevărat flagel. Toate încercările noastre, în calitate de inițiatori, de a introduce propunerea legislativă pe ordinea de zi a Comisiei Juridice a Senatului, au eșuat, în condițiile în care acest fenomen produce zilnic pierderi de vieți, iar pe ordinea de zi a comisiei, sunt, de regulă, două sau trei proiecte în dezbatere.

Iată de ce, domnule Președinte, vă rugăm să analizați această situație, în calitatea dumneavoastră, de Președinte al Senatului și Președinte al Partidului Național Liberal, în condițiile în care Comisia Juridică a Senatului este condusă de un membru al PNL.

Având în vedere importanța pe care Statul român și Guvernul României o dau acestui fenomen care îmbracă adevărate forme ale crimei organizate, considerăm că este de datoria noastră să vă semnalăm situația creată.

Cu speranța că demersul nostru va avea ecoul anticipat, vă asigurăm, domnule Președinte al Senatului, Nicolae Ciucă, de întreaga noastră considerație.

Inițiatorii propunerii legislative:

Steluța Cătăniciu, Deputat PUSL

Grațiela Gavrilescu, Deputat PUSL

Vlad Popescu Piedone, Deputat PUSL”, se arată în scrisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.