Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scrisoare deschisă adresată premierului! PSD Bihor îi cere lui Nicolae Ciucă să intervină: 'Nu este acceptabilă asumarea unui asemenea derapaj!'

Radu Pop
Inquam Photos / Octav Ganea
nicolae ciuca

Urmare a demersurilor anterioare, rămase fără rezultat, prin care a solicitat Ministrului Educației demiterea Inspectorului Școlar General Horea Abrudan, PSD Bihor a decis trimiterea unei scrisori deschise forurilor politice centrale ale PNL cu același mesaj de înlocuire a inspectorului școlar general.

„Responsabilitate politică pentru numirile la Inspectoratul Școlar Județean Bihor este a conducerii PNL Bihor, în speță a domnului Ilie Bolojan.

PSD Bihor a semnalat deja decizia, luată în disprețul opinie publice, prin care vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, prim-vicepreședintele PNL Bihor, Mircea Mălan, a decis să coopteze în organizarea unei campanii de curățenie derulate în județul Bihor de Consiliul Județean, tocmai politrucul care s-a ocupat de concursul fraudat de directori!

Cetățenii așteaptă responsabilitate, în anul 2023 nu este acceptabilă asumarea unui asemenea derapaj de către conducerea PNL Bihor!", au explicat cei de la PSD Bihor.

Ce se arată în scrisoare

„Către Biroul Executiv al PNL

În atenția Președintelui PNL, Domnul Prim-ministru Nicolae Ionel CIUCĂ

Spre știința Ministrului Educației, Doamna Ligia DECA

Vă aducem la cunoștință o situație fără precedent în care Inspectorul Școlar General al județului Bihor, Horea Abrudan, membru PNL și susținut de conducerea PNL Bihor pentru ocuparea acestei funcții, a adus instituția a cărei conducere, vremelnic, i-ați încredințat-o.

În data de 19 aprilie 2023 DNA – Serviciul teritorial Oradea, a finalizat prin trimiterea în judecată dosarul, de o gravitate deosebită, constituit în cazul fraudării concursului pentru ocuparea postului de director la Școala Gimnazială ”Avram Iancu”. Inspectorul General sus-numit a fost președintele comisiei care s-a ocupat de organizarea acelui concurs de directori. Una din persoanele trimise în judecată, Mioara Țigan, este membră PNL și era, la data faptelor, șefa Casei Corpului Didactic din Bihor, poziție încredințată tot de către conducerea PNL Bihor.

Mai mult, în disprețul opinie publice, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, prim-vicepreședintele PNL Bihor, Mircea Mălan, a decis să coopteze în organizarea unei campanii de curățenie derulate în județul Bihor de Consiliul Județean, tocmai politrucul care s-a ocupat de concursul fraudat de directori!

În ciuda semnalelor repetate, inclusiv în mass media locală, a acestei situații scandaloase, conducerea PNL Bihor a preferat să nu ia nici o măsură.

Vă cerem să interveniți de URGENTĂ la nivelul organizației PNL Bihor pentru DEMITEREA inspectorului școlar general, Horea Abrudan.

Imaginea instituției, condusă de oameni care falsifică, sub oblăduirea politică a PNL, examene pentru funcții de conducere, este compromisă. Cetățenii așteaptă responsabilitate, în anul 2023 nu este acceptabilă asumarea unui asemenea derapaj de către conducerea PNL Bihor!

Stimate Domnule Prim-ministru, Stimată Doamnă Ministru,

aveți obligația și posibilitatea să interveniți pentru a reinstaura încrederea bihorenilor în instituția responsabilă cu educația tinerilor noștri.

COMITETUL POLITIC DE CONDUCERE AL PSD BIHOR”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.