Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scrisoare deschisa catre PNL: Liberalii sa spuna NU pericolelelor pentru paduri

scrisoare

Ministrul Muncii si presedinte al Consiliului National PSD Rovana Plumb, impreuna cu Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor le adreseaza o scrisoare deschisa liberalilor in care le cer sa nu sustina modificari ale Codului Silvic si sa il voteze in forma sa acutala. Ei ii avertizeaza pe liberali ca amendamentele lor sunt periculoase pentru padurile din Romania.

Iata scrisoarea PSD-ului:

Catre copresedintele PNL, Alina Gorghiu

Catre copresedintele PNL, Vasile Blaga

Catre grupul deputatilor PNL

Dupa cum aveti cunostinta, astazi vor incepe discutiile din Camera Deputatilor, cu privire la reexaminarea proiectului de modificare a Codului Silvic. Reamintesc faptul ca acesta a fost deja adoptat, pentru a doua oara, de catre Senatul Romaniei, in forma promovata initial.

Dezbaterile din Camera Deputatilor reprezinta ultimul pas pentru ca tara noastra sa aiba o legislatie moderna, menita sa protejeze fondul forestier. Guvernul si majoritatea parlamentara au sustinut actiuni clare impotriva mafiei padurilor, atat prin instituirea Radarului Padurilor, cat si prin modificarile la Codul Silvic, prin care am dorit sa limitam exploatarea iresponsabila a padurilor de catre operatori economici care profita de pozitia dominanta pe care si-au castigat-o pe piata.

Pe aceasta cale, facem apel la dumneavoastra, in calitate de lideri ai PNL, de a va indemna parlamentarii sa sustina Legea de modificare a Codului Silvic, in forma sa initiala. De asemenea, facem apel la dumneavoastra sa solicitati parlamentarilor liberali sa renunte la acele amendamente ce pot genera exploatarea fara discernamant a fondului forestier!

Dupa cum stiti, parlamentarii PNL au introdus deja un amendament care poate genera efecte foarte grave, in sensul exploatarii padurilor Romaniei. Este vorba de amendamentul prin care s-ar elimina restrictia potrivit careia un operator din domeniu nu ar putea exploata sau procesa mai mult de 30% din volumul dintr-un sortiment industrial de masa lemnoasa din fiecare specie. Cereti parlamentarilor PNL retragerea acestui amendament extrem de periculos pentru interesele Romaniei.

Tot pe aceasta cale, dorim sa va reamintim ca Romania, stat membru al Uniunii Europene, s-a angajat si trebuie sa respecte principiile pietei comune – cum este principiul liberei circulatii a marfurilor. Asadar, este responsabilitatea noastra, a parlamentarilor, de a lua cele mai corecte masuri pentru a limita, prin reglementari legale, exploatarea iresponsabila a padurilor. Proiectul de lege privind modificarea Codului Silvic respecta aceste principii europene, oferind si instrumentele necesare pentru protejarea de abuzurile care pot aparea la exploatarea si comercializarea masei lemnoase.

Cu speranta ca veti lua in considerare acest apel.

Rovana Plumb – presedinte al Consiliul National al PSD

Valeriu Zgonea – presedinte al Camerei Deputatilor

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.