Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scrisoare deschisă către Victor Ponta: S-ar putea spune că aveţi demisia semnată în buzunar

ponta nervos

Victor Ponta s-a dus, așa cum a anunțat chiar în ziua moțiunii de cenzură, la Baku, în Azerbaidjan la festivitatea de deschidere a primei ediții a Jocurilor Europene. Ponta a fost singurul premier din UE care a luat parte la eveniment, în condițiile în care Uniunea Europeană a decis să boicoteze Jocurile organizate de autoritățile azere. Vladimir Putin și președintele Turciei au fost oaspeți de seamă ai autorităților azere.

Citește și: SUA, mesaj strategic extrem de important pentru România

Deputatul PNL Florin Secară îi trimite o scrisoare deschisă lui Ponta, una în care și-ar fi dorit ca premierul să-și dea demisia. Secară știe că premierul nu are atâta demnitate și îl ironizează că e mai mic în grad decât Putin, cel care a fost ofițer de securitate al KGB, iar despre Ponta s-a vehiculat că ar fi fost agent sub acoperire al SIE.

Citește și: Gabriel Oprea: Dacă aș fi în locul lui Victor Ponta, mi-aș da DEMISIA

”Parlamentul    României

Camera    Deputaţilor

Birou  Parlamentar  –  deputat  PNL,  Florin  Mihail  Secara

Scrisoare deschisă

14.06.2015

Către:   Guvernul României

În atenţia:   Domnului Victor Ponta, Prim-ministru

CC:    Ministerul Afacerilor Interne

În atenţia:   Domnului Gabriel Oprea, Viceprim-ministru,      Ministrul Afacerilor Interne

Ref:    La Baku, Victor Ponta – cu mult mai mic în grad decât Vladimir Putin

Stimate Domnule Prim-ministru,

Sunt extrem de impresionat de fotografiile în care pozaţi vineri în Azerbaijan, la câteva scaune depărtare de lideri politici care nu au nimic în comun cu democraţia. În acelaşi timp, oficiali guvernamentali români, probabil membrii ai delegaţiei dumneavoastră, se întreceau în selfie-uri postate pe Facebook din aceeaşi tribună de la Baku, avându-l în prim plan nu pe Victor Ponta, ci pe Vladimir Putin.  Consider că aţi plecat în Azerbaijan conştient că drumul politic pe care aţi intrat este cu sens unic şi că, la capătul acestui drum, va trebui să daţi socoteală pentru prejudiciile aduse ţării noastre de când ocupaţi fotoliul de premier. Dacă ar fi să mă refer doar la pagubele generate de prezenţa dumneavoastră la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene de la Baku, acestea vizează cel puţin trei paliere.

În primul rând, având în vedere că vocile politicienilor din spaţiul european care vă susţin s-au rărit considerabil în ultima perioadă, s-ar putea specula că încercaţi să găsiţi sprijin pentru prelungirea artificială a carierei dumneavoastră politice la Ilham Aliyev, Recep Erdogan, ba chiar la Vladimir Putin. E un calcul mărunt şi meschin al unui politician în derivă, este o strategie greşită, păguboasă pentru ţara noastră, opţiunile României pentru UE şi NATO nu pot fi puse la îndoială. După experienţa comunistă de o jumătate de secol, nu ne înhămăm, în niciun caz, la remorca Rusiei, nu ne înscriem, sub nicio formă, pe traiectoria Rutheniei sau a Eurasiei.

În al doilea rând, s-ar putea spune că aveţi demisia semnată în buzunar şi că aţi plecat la Baku să vă luaţi, la final de mandat, partea pentru afacerea Rompetrol. Dar mie parcă nu îmi vine să cred aşa ceva. Este adevărat că Rompetrol şi-a cerurt insolvenţa imediat ce au început problemele dumneavoastră în justiţie. Tot la fel de adevărat este faptul că sunteţi autorului unui act care a consfiinţit unul dintre cele mai mari jafuri din istoria democratică a ţării noastre, respectiv a unei Hotărâri de Guvern din 2014 prin care statul român renunţă de bună voie la jumătate de miliard de dolari, datorie pe care Grupul Rompetrol o avea faţă de România din 2003. Să vie vorba doar despre nişte coincidenţe?

În cel de-al treilea rând, dar nu în cele din urmă, afişarea dumneavoastră alături de Vladimir Putin pune România în inferioritate şi dintr-o altă perspectivă. Dacă declaraţiile fostului preşedinte conform cărora aţi fi fost ofiţer de informaţii se adeveresc, cu siguranţă că liderul rus e mai mare în grad decât prim-ministrul României. După dispunerea politicienilor în tribună la ceremonia deschiderii Jocurilor Olimpice Europene din Azerbaijan, s-ar putea trage concluzia că e diferenţă mare de grade între cei doi.

Pentru toate aceste considerente, Domnule Prim-ministru, vă cer să demisionaţi numaidecât. Consider că sunteţi o frână în calea parcursului democratic al ţării noastre şi că, prin gesturi precum cel al participării dumneavoastră la un eveniment organizat de un regim recunoscut pentru încălcarea drepturilor omului, la care au fost prezenţi doar lideri politici autoritari, puneţi în pericol principiile care stau la baza construcţiei Uniunii Europene.

Florin Secară  Deputat PNL”, se arată în scrisoarea deschisă a liberalului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.