Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scrisoare la ONU: Erdogan ajută ISIS

erdogan

Ambasadorul sirian la Naţiunile Unite, Bashar Jaafari, a afirmat, într-o scrisoare adresată Consiliului de Securitate al ONU, că forţele armate turce le-au oferit asistenţă directă teroriştilor în Siria, potrivit Agerpres.

''Începând din 2011, un război terorist fără precedent este dus împotriva Republicii Arabe Siriene de către grupări armate teroriste, ai căror membri provin din peste 100 de ţări'', a declarat ambasadorul sirian în scrisoare.. ''Aceste grupări sunt ajutate cu bani, arme, material şi suport logistic de către state şi regimuri din regiune şi din alte părţi ale lumii'', se mai spune în scrisoare, acuzând mai ales ''regimul lui (Recep Tayyip) Erdogan, care conduce Turcia''.

''Aceste forţe au asigurat acoperire pentru terorişti, deplasări pe teritoriul sirian sau de-a lungul graniţei turco-siriene, în scopul de a facilita infiltrarea de mercenari terorişti din Turcia în Siria'', se afirmă în scrisoare.

''Crimele regimului turc sunt îndreptate nu numai împotriva Siriei (...), ci şi a sirienilor refugiaţi în Turcia din cauza tiraniei şi a terorismului unor organizaţii precum Statul Islamic, Frontul Al-Nosra, Armata de Cucerire şi Frontul Islamic, pe care guvernul turc le găzduieşte pe teritoriul său'', se spune în scrisoare, precizând că refugiaţii sirieni se confruntă pe teritoriul turc cu ''o tiranie şi un terorism şi mai mare din parte bandelor care se ocupă cu traficul de persoane, despre care agenţiile şi instituţiile regimului lui Erdogan ştiu şi în care sunt direct implicate''.

Referindu-se la doborârea de către aviaţia turcă a avionului militar rusesc Suhoi-24 pe 24 noiembrie în spaţiul aerian din nordul Siriei, diplomatul sirian o consideră drept ''o lovitură de cuţit în spatele eroilor care luptă împotriva terorismului Statului Islamic''. ''Acuzaţiile lui Erdogan că forţele aeriene ruse au încălcat spaţiul aerian turc în timp ce sprijineau operaţiunile armatei arabe siriene împotriva grupărilor teroriste armate şi persistenţa acestor acuzaţii nu sunt altceva decât o încercare inutilă de a crea confuzie, de a născoci fapte şi de a acoperi implicarea regimului său în contrabanda Statului Islamic cu petrol sirian furat de către Turcia şi de traficul Turciei cu arme şi material pentru terorişti în Siria'', conchide ambasadorul sirian.

Vezi si: EXCLUSIV Traian Băsescu pregătește marea lovitură pe scena politică

Vezi și: Dezvăluiri bombă: Principesa Margareta a înregistrat mesajul video prin care anunţă decesul Regelui

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.