Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scrisoarea Anei Maria Pătru, pe masa comisiei de anchetă privind alegerile din 2009. Acuzații GRAVE

Ana Maria Pătru,

Scrisoarea Anei Maria Pătru, fost preşedinte al AEP, şi datele prezentate în ea vor fi analizate miercuri de membrii Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009. 

"Ar fi urmat ca astăzi să vină la audieri şi doamna Ana Maria Pătru. Doamna Ana Maria Pătru a preferat să trimită o scrisoare Comisiei. Am convenit cu membrii Comisiei ca aceştia să studieze această scrisoare până miercuri şi miercuri să discutăm datele conţinute în scrisoarea pe care domnia sa o adresează şi, dacă sunt colegi care vor să-i adreseze întrebări, o să o facă în scris. (...) Noi vom analiza această scrisoare şi vom discuta pe datele pe care le conţine scrisoarea. Vă reamintesc prevederile hotărârii Parlamentului României specificând modul clar în care poţi convoca pe cineva la comisie. Domnia sa se prevalează de faptul că în momentul de faţă nu este nici funcţionar public, nu mai face parte din nicio instituţie publică şi prin urmare are posibilitatea conferită prin prevederile hotărârii Parlamentului de a comunica în scris cu membrii Comisiei noastre", a arătat Fifor, potrivit agerpres.ro.

RĂZBOIUL Kovesi vs Antena 3 continuă. Șefa DNA, în fața judecătorilor


Ana Maria Pătru a arătat, în scrisoarea adresată comisiei, că AEP nu a jucat un rol în determinarea câştigătorului alegerilor prezidenţiale din 2009. 

"La acel moment eu ocupam doar un post de vicepreşedinte AEP. Şeful instituţiei era domnul Octavian Opriş, propus şi susţinut de PSD, şi care, conform informaţiilor din presa vremii, era un apropiat al liderului PSD Viorel Hrebenciuc, şef de campanie al candidatului Mircea Geoană. Opriş nu a semnalat nici atunci, nici mai târziu nereguli în îndeplinirea atribuţiilor AEP legat de alegerile din 2009. Este evident că AEP nu a jucat un rol în determinarea câştigătorului", a menţionat Ana Maria Pătru, în scrisoarea transmisă membrilor Comisiei de anchetă.

Surpriza de PROPORŢII pregătită de Guvern pentru români: Se întâmplă de la 1 iulie


Ea a susţinut că nu s-a întâlnit niciodată într-un cadru altfel decât instituţional, formal, cu cei nominalizaţi de Dan Andronic. "Nu am comunicat telefonic sau în alt mod cu altcineva din acel grup în seara turului II", a adăugat Pătru. 

Ana Maria Pătru a menţionat, însă, că este suspect faptul că SIVECO, firma controlată de Irina Socol, a câştigat aproape toate licitaţiile privind softurile de numărare şi transmitere a datelor către AEP. 

"Nu există motive temeinice de îndoială privind rezultatul alegerilor, consider însă că e suspect faptul că SIVECO, firma controlată de Irina Socol, a câştigat aproape toate licitaţiile privind softurile de numărare şi transmitere a datelor către AEP. Cred că ar fi utilă lămurirea modului în care firma SIVECO câştigă aceste licitaţii pentru softuri de numărare a votului şi transmitere a datelor, chiar dacă ele sunt deschise prin sistem SEAP. Intuiţia şi relaţia de prietenie care m-a legat de Irina Socol începând cu 2009 îmi spun că lucrurile aflate ar putea face obiectul comisiei SRI pentru că există suspiciunea rezonabilă că aceasta ar fi făcut parte sau ar fi fost apropiată de fosta conducere a SRI", a mai arătat aceasta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.