Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCRISOAREA lui Liviu Dragnea către Donald Trump: '150.000 de oameni pe străzi pentru a sărbători sosirea dvs'

capital.ro
dragnea trump

Cu doi ani înainte de a fi condamnat definitiv la 3 ani şi 6 luni de închisoare, Liviu Dragnea îi scria, în mai 2017, o epistolă lui Donald Trump, președintele SUA la acea dată. La alți doi ani, dar după ce a fost condamnat, Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un nou dosar, în care este acuzat de trafic de influenţă şi de folosire a influenţei sau autorităţii în legătură cu prezenţa sa la ceremonia de inaugurare a preşedintelui Donald Trump de la începutul anului 2017.

Textul scrisorii este în rechizitoriul dosarului. Dragnea îi spune lui Trump că îl poate face să intre în istorie, dacă vine în vizită la București, și îl asigură că 150.000 de români extaziați ”ar sărbători sosirea dvs. și parteneriatul care ne leagă”.

Citește și: Dragnea a primit CE ȘI-A DORIT - Mai stă o săptămână la închisoare după ce contestația la LIBERARE s-a amânat pe fondul nejudecării strămutării acesteia

”Stimate domnule Trump,

Cu mândrie reiterez faptul că Romania este în continuare un aliat ferm și responsabil al Statelor Unite și o ancoră a relației transatlantice. Am muncit din greu pentru a deveni un factor de stabilitate politică și economică în ceea ce privește populația și una dintre economiile UE cu cea mai rapidă creștere.

În același timp, 2017 marchează primul an în care Romania a bugetat integral cele doua procente din PIB pentru cheltuielile de apărare, asa cum s-a solicitat la summit-ul NATO din Țara Galilor. Suntem, de asemenea, mândri că ocupăm locul patru în ceea ce privește contribuția trupelor NATO în Afganistan, fiind angajați în lupta contra ISIS și a extremiștilor jihadiști. Acestea sunt doar câteva moduri prin care România încearcă să arate că parteneriatul strategic cu Statele Unite este prioritatea noastră de politică externă cea mai importantă.

Acestea fiind spuse, aș dori să mă alătur domnului președinte Iohannis în ceea ce privește invitația de a vizita România. Aceasta este o invitație deschisă, dar recomand stabilirea unei date înainte sau după vizita dvs. la Bruxelles din 25 mai.

Odată ce ajungeți la București, în numele politicului și al comunității de afaceri, vă invit să vorbiți poporului român și lumii prin intermediul Parlamentului nostru. Mai mult, consider că, în cazul în care susțineți un discurs public în fața unei largi audiențe în Piața Constituției din București, exact în fața clădirii Parlamentului, rezultatul ar fi un success răsunător. O inițiativă similară a președintelui Bush, în timpul vizitei pe care a efectuat-o în România acum 15 ani, a făcut istorie.

Am convingerea că prezența dvs. la București va extazia populația. La un astfel de eveniment ne putem aștepta să participe mai mult de 150.000 de oameni pe străzi, pentru a sărbători sosirea dvs. și parteneriatul care ne leagă.

Sper sincer ca programul dvs. va permite o astfel de vizita.

Salutari calde,

Liviu Dragnea.”, este scrisoarea pe care DNA o are în cel mai nou dosar îndreptat împotriva lui Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.