Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scrisoarea unui deputat PSD pentru Viorica Dăncilă: 'Partidul nu este pe persoană fizică'

dancila congres psd

Horia Nasra, fostul președinte al PSD Cluj, îi cere Vioricăi Dăncilă, printr-o scrisoare deschisă semnată și de deputatul Cornel Itu și de 40 de primari și viceprimari, respectarea statutului partidului și susține că organizația nu poate fi condusă „de un om care jignește clujenii”.

Fostul președinte al PSD Cluj, Horia Nasra, înlocuit la conducerea filialei, printr-o decizie a CEx al PSD cu jurnalistul Liviu Alexa, susține, într-o postare pe Facebook, că PSD „nu este pe persoană fizică”.

Citește și: Curtea de Apel a luat decizia- Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

„Partidul Social Democrat nu este pe persoană fizică, este o asociere de idei, de oameni, de prieteni, de parteneri, un țesut de amintiri, muncă și responsabilitate atunci când românii ne-au încredințat guvernarea țării. Evenimentele din 26-27 mai au produs două duşuri reci pentru social-democraţie și cu toții am considerat că este corect să revenim în totalitate la statutul partidului și la valorile noastre. Toți am considerat că niciodată nu trebuie să mai permitem ca o organizație județeană să fie lăsată cu o conducere interimară timp de trei sau patru ani și că alegerile libere stau la baza organizării noastre politice”, susține fostul lider al PSD Cluj pe rețeaua de sociliazare.

Fostul lider al PSD Cluj susține că organizația nu poate fi condusă „de un om care jignește clujenii și comunitatea noastră”.

Citește și: Atenție! Mădălin Voicu caracaterizează în termeni duri USR

„Un partid istoric care se revendică de la tradiția social-democrată din Ardeal, de la Iosif Jumanca, Ioan Flueraș și la mulți alții, nu poate fi condus în capitala Transilvaniei de un om care jignește clujenii și comunitatea noastră. PSD Cluj nu poate fi condus de o persoană care nu înțelege că asigurarea liniştii în organizație nu se obține prin îngrădirea diversităţii de opinie, prin excludere și/sau amenințare cu excluderea. Unanimitățile tăcute nu au fost niciodată susținute de clujeni, prin urmare respingem cu tărie orice fel de amenințări. Stimată doamnă Viorica Dăncilă, liderii PSD Cluj vă solicită să luați în considerare dorința noastră de respectare a statutului PSD și bineînțeles de dialog cu organizația și implicit cu aleșii locali”, se arată în scrisoarea deschisă.

Semnatarii acesteia îi cer președintelui PSD respectarea statutului.

Citește și: Guvernul modifică legea offshore! Ce se întâmplă cu gazele din Marea Neagră

„Statutul PSD trebuie respectat și considerăm că articolul 47 trebuia aplicat ad litteram: ”(1) Membrii de partid pot să aleagă şi să fie aleşi după 3 luni de la obţinerea calităţii de membru de partid. (3) Membrii de partid care îşi depun candidatura pentru funcţii de conducere trebuie să dovedească experienţă politică, profesionalism, atașament pentru valorile social-democrației, comportament social și politic apreciat de comunitate, spirit de solidaritate și respect pentru colegii de partid și pentru membrii comunității din care fac parte””, se mai spune în scrisoare.

Anunțul de înlocuire a lui Horia Nasra de la conducerea PSD Cluj a fost făcut miercuri seara de președintele partidului, Viorica Dăncilă.

Citește și: Curtea de Apel a luat decizia- Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

„Un alt subiect pe care l-am abordat a fost legat de organizațiile în teritoriu. Am numit la PSD Cluj un alt președinte interimar, pe Liviu Alexa, și sperăm ca la Cluj să fie mult mai bun decât a fost acum”, a declarat șeful PSD, care a precizat că decizia vine pe fondul rezultatelor slabe la alegeri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.