Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scrisorile capcană trimise către oficiali din Spania se fâsâie pe modelul incidentului din Polonia: Orice om cu internet poate fi autorul

Inquam Photos / Octav Ganea
Pedro Sanchez

Cele șase scrisori - capcană cu material pirotehnic artizanal asemănător prafului de pușcă, trimise în Spania către ţinte importante, inclusiv premierului Pedro Sanchez, conțineau și mici bucăți de șrapnel, potrivit unor surse apropiate anchetei citate de EFE. Fabricarea plicurilor, dintre care cel puțin patru au același scris, este simplă și ar fi putut fi realizată de oricine cu acces la internet, au precizat aceleași surse. Ultimul plic a fost detectat și detonat joi la prânz, iar primul a fost interceptat pe 24 de către serviciile de securitate din Moncloa, în cadrul unei percheziții de rutină a corespondenței adresate premierului, scrie Mediafax.

Potrivit primelor investigații, plicurile au fost trimise din Spania către ministrul Apărării, Margarita Robles, ambasadele Ucrainei și SUA, Centrul de sateliți al Uniunii Europene, situat la baza aeriană Torrejón de Ardoz, și o companie producătoare de arme din Zaragoza, în afară de cel adresat lui Pedro Sánchez. Secretarul de stat pentru securitate, Rafael Pérez, a făcut apel la calm, precizând că investigațiile sunt încă în "faza inițială".

Șrapnelul este un „obuz umplut cu gloanțe”, care a folosit pe scară largă în timpul Primului Război Mondial. Inventatorul său este Henry Shrapnel, un fost ofițer din armata britanică a secolelor XVIII-XIX.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.