Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scutea se vede deja şefă. Deşi nu are încă nici aviz de la CSM, aleasa lui Predoiu a descins la PÎCCJ şi DNA (surse)

Epoch Times Romania
Gabriela Scutea

Gabriela Scutea, propunerea ministrului Predoiu pentru funcţia de procuror general, se comportă deja ca şi cum ar fi preluat funcţia, deşi nu a fost încă audiată de CSM, pentru avizul consultativ înainte de numirea prin semnătura preşedintelui. Scutea îşi ia rolul în serios şi confirmă teoriile conform cărora CSM are un rol decorativ în procedura de numire.

Potrivit unor surse din Ministerul Public, Gabriela Scutea, în prezent procuror la Parchetul Curţii de Apel Braşov, şi-ar fi petrecut ziua de luni la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aceasta ar fi stat nu mai puţin de patru ore în biroul procurorului general interimar, Bogdan Licu, timp în care ar fi dat mai multe dispoziţii, ca şi cum ar conduce deja instituţia.

Astfel, Scutea ar fi convocat mai mulţi procurori în biroul lui Licu, printre care şi adjuncţii procurorului general, cărora le-ar fi dat indicaţii cu privire la datele şedinţelor de bilanţ ale parchetelor din ţară. De asemenea, aceasta le-ar fi spus procurorilor de la PÎCCJ la ce şedinţe de bilanţ să participe la parchete. Cu această ocazie, ar fi fost stabilită şi data şedinţei de bilanţul a Ministerului Public şi modalitatea de întocmite a raportului de activitate.

Comportamentul Gabrielei Scutea a stârnit un adevărat val de indignare în parchete, însă aceasta nu s-a oprit aici, ci şi-a continuat turul de forţă cu DNA, unde a oferit alte indicaţii ca şi cum ar fi deja în funcţie. Nu există totuşi date că Gabriela Scutea ar fi îndrăznit să se prezinte şi la DIICOT, Giorgiana Hosu fiind probabil o nucă încă prea tare pentru dorinţele expansioniste ale, momentan, membrei AMASP.

De altfel, Scutea nu este la prima ispravă de acest fel, potrivit unor surse din sistem. Sperând că va fi numită şefă a DNA Braşov, aceasta a descins în 2018 la sediul structurii teritoriale, însă nu a fost luată în serios de procurori.

Gabriela Scutea, procurorul ales de ministrul Cătălin Predoiu pentru a conduce Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a coordonat în ianuarie 2017 redactarea OUG 13/2019, fiind desemnată în acest rol chiar de ministrul Florin Iordache. Dezvăluiea a fost făcută de Asociaţia "Iniţiativa pentru Justiţie", condusă de procurorul care a deschis dosarul "10 august". Asociaţia a solicitat oficial Secţiei pentru procurori a CSM să avizeze negativ propunerea lui Predoiu. Audierea acesteia la CSM are loc pe 11 februarie. Detalii AICI!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.