Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul-general la aniversarea DNA: Direcția a cunoscut în 20 de ani 14 modificări a competențelor; Dosare complexe au ajuns la parchete inferioare

Inquam Photos / Octav Ganea
scutea

Procurorul general al României, Gabriela Scutea, a felicitat, marți DNA pentru activitatea sa din ultimii 20 de ani și a arătat că structura juridică a competențelor acesteia a suferit 14 modificări pe parcursul existenței sale.

„Din 2005 de la integrarea PNA în cadrul PICCJ, competența DNA a fost modificată de 14 ori. A fost modificată inclusiv la intrarea în funcțiune a EPPO.

S-au redus competențe iar cauze cu complexitate ridicată au fost date parchetelor inferioare, iar acest lucru a avut menirea de a conduce către o reducere a celerității.

DNA reprezintă o aspirație a societății. A procurorilor și a polițiștilor de a lucra într-un mediu profesionist. Studiind lista de ședință am observat cum un procuror trebuie să facă față în procese în fața a doi avocați de prestigiu a câte unui inculpat. Și sunt cauze cu numeroși inculpați.

...

Politicele UE se adresează în cea mai mare măsură combaterii corupției și a fraudelor financiare. DNA este a noastră, a românilor. Modelul procurori, polițiști, specialiști nu ne revine în minte când vorbim Direcție.

Colaborarea instituției nu e asemănătoare, la vedere, ca cea a Direcției de Crimă Organizată. Nu vedem deținuți transferați pe aeroporturi, sub arme, ci mai degrabă are un specific al gulerelor albe, iar din această bună colaborare cu partenerii externi ne revin sume de bani, relații, informații despre bunuri”, a explicat Scutea.

La evenimentul organizat de Direcție participă președintele României, Klaus Iohannis, procurorul general al României, Gabriela Scutea, ministrul Justiției Cătălin Predoiu, președintele instanței supreme, Corin Corbu, reprezențanți ai CSM, șefii structurilor teritoriale ale Direcției dar și membrii ai societății civile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.