Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunţă ceva mare! Trump îi convoacă la Casa Albă pe toţi senatorii americani în problema coreeană

twitter
casa alba

Oficiali de la vârful administraţiei preşedintelui american Donald Trump vor avea miercuri o întâlnire inedită la Casa Albă cu întregul Senat pentru a-i informa pe aleşi în legătură cu situaţia din Coreea de Nord, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Toţi cei 100 de senatori au fost chemaţi la Casa Albă pentru un briefing cu secretarul de stat Rex Tillerson, secretarul apărării Jim Mattis, directorul comunităţii de informaţii, Dan Coats, şi generalul Joseph Dunford, preşedintele comitetului şefilor de stat major, a spus luni purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer.

Phenianul a pus în scenă cel mai mare exerciţiu de artilerie din istorie

În mod obişnuit, oficialii administraţiei sunt cei care merg la Capitol Hill pentru a se adresa membrilor Congresului în chestiuni de politică externă, astfel că este neobişnuit ca întregul Senat să se ducă la Casa Albă şi ca toţi cei patru oficiali să fie prezenţi.

Reuniunea de miercuri era prevăzută iniţial să aibă loc într-o încăpere securizată la Capitol, însă preşedintele Donald Trump a sugerat ca întâlnirea să se desfăşoare la Casa Albă, au spus consilieri de congresmeni.

Washingtonul şi-a exprimat tot mai multe îngrijorări în legătură cu testele nucleare şi cu rachetă ale Coreii de Nord, dar şi cu ameninţările Phenianului că va ataca SUA şi aliaţii asiatici ai acestora.

Trump, care a discutat telefonic în weekend cu preşedintele Chinei şi premierul Japoniei, le-a spus luni ambasadorilor la Consiliul de Securitatea al ONU că situaţia actuală este inacceptabilă şi ar trebui impuse noi sancţiuni Coreii de Nord.

TRAGEDIE pe şosea. 27 de oameni au murit într-un grav accident rutier - FOTO

Potrivit unor consilieri de congresmeni, organizarea întâlnirii la Casa Albă are ca scop să transmită Coreii de Nord mesajul că SUA vorbesc serios atunci când spun că vor o schimbare de politică.

Consilierii au mai afirmat că sunt în discuţii cu Casa Albă pentru a organiza o reuniune similară şi cu membrii Camerei Reprezentanţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.