Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunţă noi PROTESTE de AMPLOARE: 'Ne vedem NEVOIŢI să reluăm acţiunile de protest'

romania-actualitati.ro
protest penitenciare

Se anunţă noi proteste de amploare. Sindicatele din penitenciare susţin că ar putea relua acţiunile de protest, nemulţumite fiind de faptul că autorităţile nu respectă obligaţiile asumate.

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) susţine într-un comunicat de presă că sunt profund nemulţumiţi de intenţia Executivului de a "ciunti" bugetul penitenciarelor cu 57 de milioane de lei.

"Conform Ministerului Finanţelor Publice, Guvernul se pregăteşte să ciuntească încă o dată bugetul penitenciarelor cu suma de 57 de milioane de lei la proxima rectificare bugetară, în condiţiile în care în anul 2017 bugetul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a fost deja redus cu suma de 127 de milioane de lei faţă de anul precedent, în pofida repetatelor declaraţii politice îngrijorate de condiţiile din penitenciare', susţin sindicatele din penitenciare.

Citeşte şi: VIDEO - ALERTĂ în Hamburg după un ATAC ARMAT! Un mort şi mai mulţi RĂNIŢI după ce au fost ÎNJUNGHIAŢI într-un supermarket

"În aceste condiţii ne vedem nevoiţi să reluăm acţiunile de protest suspendate în toamna anului trecut, când Ministerul Justiţiei şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor au promis îmbunătăţirea condiţiilor de lucru, reducerea deficitului de personal şi măsuri de protecţie a angajaţilor din penitenciare până când autorităţile vor putea demonstra un progres real in realizarea obligaţiilor asumate", conform comunicatului.

Totodată, FSANP susţine că în această situaţie nu pot fi asigurate resursele necesare pentru crearea a noi locuri de cazare şi modernizarea acestora, dar nici pentru angajarea de ofiţeri şi agenţi de penitenciare.

Citeşte şi: Judecătorii, SOMAŢI să facă DREPTATE în războiul dintre Fondul Proprietatea şi Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.