Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunță protest mamut în fața Ministerului Sănătății: NU medicii și asistentele ies în stradă!

jurnalul.ro
protest sanatate

UNIUNEA NATIONALĀ A SINDICATELOR TESA DIN SĀNĀTATE organizează în data de 12 decembrie 2023 , o demonstrație de protest în fata clădirii Ministerului Sănătății , intre orele 12.30-14.30 ,conform autorizației primite de la Primăria Capitalei.

Ministrul Alexandru Rafila fost de acord să primească o delegație numeroasă a UNIUNII TESA intre orele 14.00-14.30. Demonstrația are loc ca o reacție de susținere a protestelor colegilor noștri din aproape toate spitalele tarii , proteste începute după ce Guvernul a decis majorarea salariilor doar pentru personalul din cadrul CAS.

Timp de 7 ani de zile personalul TESA din Sănătate a fost continuu discriminat de actuala lege a salarizării.

Solicitările noastre sunt : majorarea salariilor cu 25 % , cum a fost aprobată pentru personalul din CAS, eliminarea completă a discriminării TESA, în noua lege a salarizării .

Acesteacțiunideprotest arputeaculminacuîncetarealucruluipetermennelimitatin unele sectoare TESA , în cazul în care DISCRIMINAREA SALARIALĀ nu va înceta .

Este strict necesar ca până la apariția noii legi a salarizării, Guvernul să facă cât mai curând un gest de dreptate pentru personalul nemedical din sănătate.

Varianta de salarizare în sănătate elaborată la nivelul Ministerul Sănătății și

predată Ministerului Muncii , ca propunere pentru integrare în noua lege a salarizării , o considerăm ca fiind una acceptabilă pentru continuarea negocierilor .

România este singura tară din UE în care există o GROAPĀ SALARIALĀ între personalul medico-sanitar și cel de suport nemedical (tehnic-economic – administrativ) –TESA- din sectorul sanitar și unde nu se tine cont de o echitate în raportul studii-experiență – importanța muncii !

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.