Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunţă sancţiuni DRASTICE din cauza lui Sebastian Ghiţă: Ce vor autorităţile să afle

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Sebastian Ghiță

Poliţia de Frontieră Română va efectua verificări pentru a stabili modul în care fostul deputat Sebastian Ghiţă a părăsit teritoriul României, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IGPF, Alexandra Popescu. ''Poliţia de Frontieră Română va efectua verificări specifice pentru a stabili modalitatea prin care Sebastian Ghiţă a părăsit teritoriul României în funcţie de rezultatul anchetei desfăşurate de autorităţile abilitate şi de datele de interes ce vor rezulta în urma instrumentării dosarului penal. La finalizarea verificărilor se vor lua măsurile prevăzute de lege'', a precizat oficialul IGPF.

Citește și: Un milionar elvetian l-a tăiat pe un bărbat pentru că l-ar fi insultat de…barbatia sa

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat, marţi, că procedura de extrădare a lui Sebastian Ghiţă este pregătită, însă sunt aşteptate deciziile instanţelor de judecată. "Aşteptăm de la instanţele de judecată încheierile de verificare a temeiniciei legalităţii declanşării procedurii de extrădare. (...) Ministerul Justiţie are deja pregătită acea procedură, cerere, aşteptăm încheierile de la instanţele de judecată şi imediat, imediat, în minutul următor dăm drumul la procedură. Până atunci prevederile legale ne obligă să rămânem în aşteptare", a explicat Tudorel Toader.

Citeşte şi: Nicuşor Dan nu mai are scăpare: Atacat dur din interiorul partidului

Fostul deputat Sebastian Ghiţă, dat în urmărire internaţională de către autorităţile române, a fost reţinut în noaptea de joi spre vineri, la Belgrad. El a prezentat poliţiştilor sârbi un paşaport sloven fals, delict pedepsit în Serbia cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. Între România şi Serbia nu există acord de extrădare, cele două state urmând să poarte negocieri în acest caz. Autorităţile sârbe au informat IGPR că fostul deputat Sebastian Ghiţă a fost arestat în Serbia, pe o perioadă de 18 zile în vederea extrădării, începând cu 14.04.2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.