Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunță un tur II în alegerile din Turcia - Candidatul de pe locul 3 va fi 'arbitru': 'Toamna se apropie'

ogan

Sinan Ogan, al treilea candidat la alegerile prezidențiale, a scris pe Twitter: „Toamna se apropie.” Este prima reacție la rezultatele parțiale care îl arată cu 5,3% după numărarea a 70% din voturi.

Ogan, care candidează împotriva lui Erdogan și Kilicdaroglu, a folosit cuvântul "Payiz", care înseamnă toamnă în limba azeră. Ogan are strămoși azeri.

În majoritatea sondajelor de dinaintea alegerilor se preconiza că va primi între trei și cinci procente din voturi.

Dacă Ogan's își păstrează cota de voturi, ar crește probabilitatea unui tur doi de scrutin între Erdogan și Kilicdaroglu.

Ogan ar putea „arbitra” turul II

Corespondentul Al Jazeera, care transmite de la sediul partidului AK din Ankara, spune că, dacă numărătoarea voturilor va continua în acest fel, alegerile prezidențiale vor fi decise în cadrul unui tur de scrutin.

"Chiar acum puteți vedea susținătorii [lui Erdogan] aici, în fața sediului partidului AK, scandând takbir și ridicând steaguri, dar vibrația nu este aceeași ca în special în 2018. Am vorbit cu ei și au fost destul de îngrijorați", a declarat Serdar.

"Una dintre surprizele acestor alegeri este Sinan Ogan. Până acum, el a obținut peste cinci procente din voturi. Dacă reușește să mențină acest procent, se pare că alegerile se vor desfășura în turul doi."

"Putem vedea acum că președintele Erdogan scade în număr, în timp ce Kilicdaroglu crește constant. Dar, în mod interesant, voturile pe care le obține Ogan sunt la un procent stabil, în jurul a cinci procente, iar aceasta este o veste mare. Se pare că s-ar putea ajunge la un al doilea tur de scrutin, iar Ogan poate fi regizorul acolo."

Minoritatea azeră din Turcia, care îl votează pe Ogan, este apropiată de regimul lui Erdogan, Ankara fiind o susținătoare a puterii de la Baku. Ogan este și el un naționalist, alegătorii săi fiind înclinați să îl voteze mai degrabă pe Erdogan decât pe Kilicdaroglu.

Cu trei milioane de voturi în plus, partidul lui Erdogan a câștigat alegerile parlamentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.