Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se aprinde Orientul Apropiat: SUA au anunțat data la care îşi vor deschide ambasada la Ierusalim

Donald Trump Benjamin Netanyahu

Statele Unite ale Americii intenţionează să-şi deschidă ambasada la Ierusalim în luna mai, pentru a coincide cu împlinirea a 70 de ani de la fondarea statului Israel, a declarat vineri pentru Reuters un oficial american, sub condiţia anonimatului.

Preşedintele american Donald Trump a recunoscut în decembrie Ierusalimul drept capitală a Israelului, declanşând critici aproape unanime pentru decizia sa ce constituie o schimbare radicală faţă de politica predecesorilor săi, scrie agerpres.ro.

Citește și: A ÎNCEPUT procesul comisarului Traian Berbeceanu! Ce SOLUȚIE au dat judecătorii

O inaugurare a ambasadei la Ierusalim în luna mai reprezintă un termen mai apropiat decât se aştepta. Într-un discurs în Knesset (parlamentul israelian) luna trecută, vicepreşedintele american Mike Pence a declarat că mutarea reprezentanţei diplomatice de la Tel Aviv la Ierusalim va avea loc înainte de sfârşitul anului 2019.

Potrivit oficialului citat de Reuters, deschiderea ambasadei va coincide cu împlinirea a 70 de ani de la fondarea statului Israel, scrie agerpres.ro.

Citește și: REVOLTĂTOR! Cum a fost UMILIT Gică Popescu

Ministrul israelian pentru serviciile de informaţii, Israel Katz, l-a felicitat imediat pe preşedintele american Donald Trump pentru decizia de mutare a ambasadei americane la Ierusalim pentru cea de-a 70-a aniversare a Israelului.

'Nu există un cadou mai mare decât acesta! Cea mai justă şi corectă decizie. Mulţumesc, prietene!', a scris Katz într-o postare pe Twitter.

Citește și: Vești MARI! Programul „Prima Casă” are OK-ul pe anul 2018! Ce bănci vi-l acordă

Potrivit guvernului israelian, citat de Reuters, premierul Benjamin Netanyahu se află în contact cu administraţia SUA şi va răspunde dacă şi când partea americană va face un anunţ.

Israelul îşi va celebra în acest an independenţa în zilele de 19-20 aprilie. Israelul şi-a declarat independenţa în 1948, iar noul stat a fost recunoscut de preşedintele american Harry Truman la 14 mai acelaşi an.

Citește și: Mesaj LIMPEDE al preşedintelui Klaus Iohannis! Ce spune despre revocarea din funcţie a şefei DNA .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.