Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se așteaptă ca SUA să impună noi sancțiuni împotriva avanposturilor ocupate din Cisiordania

Cisiordania

Administrația Biden este așteptată să impună noi sancțiuni împotriva a două avanposturi ilegale din Cisiordania ocupată, care au fost folosite ca bază pentru atacuri ale coloniștilor israelieni „extremiști” împotriva palestinienilor, notează Axios, citând trei oficiali americani, notează Mediafax.

Sancțiunile, care ar urma să fie impuse începând de joi, sunt menite să trimită un mesaj că SUA nu vizează doar persoane fizice, ci și entități implicate în furnizarea de sprijin logistic și financiar pentru atacurile împotriva palestinienilor, a precizat Axios citând un oficial american.

Noi sancțiuni vor fi impuse, de asemenea, pentru trei coloniști israelieni, au declarat oficialii americani pentru Axios.

Departamentul de Stat al SUA nu a răspuns solicitării Reuters de a comenta raportul Axios.

În februarie, administrația Biden a impus sancțiuni împotriva a patru bărbați israelieni pe care i-a acuzat că sunt implicați în violențe ale coloniștilor din Cisiordania, semnalând nemulțumirea crescândă a SUA față de politicile premierului israelian Benjamin Netanyahu.

De asemenea, în februarie, administrația a declarat că extinderea coloniilor israeliene în Cisiordania ocupată este incompatibilă cu dreptul internațional, semnalând o revenire la politica americană în această privință, care fusese inversată de administrația lui Donald Trump.

De la războiul din 1967 din Orientul Mijlociu, Israelul a ocupat Cisiordania de lângă râul Iordan, pe care palestinienii o doresc ca nucleu al unui stat independent. Israelul a construit acolo așezări evreiești pe care majoritatea țărilor le consideră ilegale. Israelul contestă acest lucru și invocă legăturile istorice și biblice cu acest pământ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.