Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se CER mai multe SANCȚIUNI pentru Rusia, după ce SUA au stabilit că ar fi responsabilă pentru atacul neurotoxic

news.sky.com
Serghei Skripal Iulia Skripal

Marea Britanie va cere Uniunii Europene marți să intensifice sancțiunile impuse Rusiei, afirmând că Blocul comunitar trebuie să fie solidat cu Statele Unite, după ce Washingtonul a a stabilit că Moscova este responsabilă de atacul neurotoxic din Salisbury, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit Mediafax.

Marea Britanie, Uniunea Europeană și Statele Unite consideră că Rusia este responsabilă pentru atacul neurotoxic din Marea Britanie ce l-a vizat pe fostul spion rus Serghei Skripal. Kremlinul neagă orice acuzație.

La începutul lunii acesteia, Washingtonul a anunțat că va impune noi sancțiuni Rusiei, afirmând că Rusia trebuie să ofere dovezi care să ateste faptul că Moscova a renunțat la utilizarea armelor chimice.

Marea Britanie se pregătește să părăsească Blocul comunitar în 2019, însă politica sa privind sancțiunile va fi determinată la Bruxelles. Uniunea Europeană a decis recent să reînnoiască sancțiunile impuse Moscovei în urma anexării Crimeei și activității desfășurate în regiune.

Jeremy Hunt, care a preluat funcția de ministru britanic de Externe, se va întâlni miercuri cu secretarul de Stat Mike Pompeo și alți oficiali americani, urmând ca joi să se adreseze Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.