Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se cere amânarea alegerilor locale: Orban, Ciolacu, Barna, Tăriceanu, treziți-vă! Știți și voi că vor muri oameni!

PRR
Partidul Republican din Romania PRR sigla

Partidul Republican cere Pact Național urgent pentru amânarea alegerilor locale în contextul în care numărul de noi infectări cu Covid-19 a ajuns astăzi la 777 iar potrivit datelor oficiale ale Guvernului, din nota de fundamentare a horărârii de Guvern privind prelungirea stării de alertă, se anticipează că la jumătatea lunii august se va ajunge la 1.200-1.600 de cazuri zilnice de noi infectări.

Vezi și: Estimare Guvern: 1.200 - 1.600 de cazuri COVID-19 pe zi, în luna august, dacă se menține ritmul actual

Am fost primii lideri politici care au susținut , încă de pe 3 iulie, că alegerile locale ar trebui organizate fie pe durata a trei zile, astfel încât viața oamenilor să nu fie pusă în pericol iar dreptul constituțional să fie respectat, fie să fie amânate până când virusul Covid este cu adevărat ținut sub control.   Amendamentul depus oficial în Parlament de Secretarul General al Partidului Republican, Marian Cucsa, pe 7 iulie, a fost RESPINS de toate formațiunile politice, inclusiv de USR care, declarativ, a susținut că nu se pot desfășura alegeri într-o singură zi. Știm și de ce. Pentru că s-a făcut blat politic pentru organizarea alegerilor cu orice preț! Acum, după 10 zile de la acest moment, realitatea ne arată că NOI AVEM DREPTATE.  Că pur și simplu criza sanitară este în acest moment mai gravă decât era chiar în timpul stării de urgență, că cei care decid nu mai au nici urmă de credibilitate ca să impună măsuri de distanțare socială și că lucrurile se vor agrava dacă intrăm în logică de campanie.

Orban, Ciolacu, Barna, Tăriceanu, treziți-vă! Lăsați înțelegerile, înghițiți-va disperarea de a vă păstra funcțiile și de a vă împărți numărul de mandate la masă. Știți și voi că vor muri oameni care vă vor bântui mințile pentru tot restul vieții dacă nu vă dați voie să deveniți, măcar o singură dată, OAMENI în loc de politicieni prinși în jocurile pentru putere.

România nu poate organiza în acest moment alegeri. Cum să se apuce cineva să strângă acum semnături de susținere? Cum să chemam oamenii la vot când criza sanitară și economică ne omoară efectiv?

Cerem urgent consens politic și semnarea unui Pact Național că vom găsi soluția constituțională pentru prelungirea mandatelor și organizarea alegerilor doar în momentul în care acestea nu sunt o amenințare pentru viața românilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.