Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se cere anchetă urgentă la nivel național, după o descindere a poliției: Legumele și fructele sunt pline de toxine

Pufu

Se cere anchetă urgentă la nivel național, după o descindere a poliției: Legumele și fructele sunt pline de toxine

Senatorul PNL Vlad Mircea Pufu cere o anchetă urgentă după ce poliția a descins în Buzău și Ilfov la persoane care foloseau substanțe interzise în agricultură.Polițiștii din Buzău anchetează doi legumicultori din comuna Glodeanu Sărat, care foloseau substanțe interzise pentru coacerea rapidă a legumelor.

Vizat de anchetă este și un bărbat din județul Ilfov, care furniza substanțele respective. În urma pechezițiilor făcute de polițiști, au fost descoperite diferite cantități de astfel de substanțe. Instituțiile statului din Buzău nu au venit, deocmadată, cu clarificări în scandalul pesticidelor, iscat în urma anchetei poliției.

Senatorul PNL de Buzău Vlad Mircea Pufu le cere autorităților responsabile controale mai amănunțite

”Există la ora actuală o îngrijorare în rândul buzoienilor, după ce o anchetă a poliției a scos la iveală că doi legumicultori din Glodeanu Sărat ar fi folosit substanțe interzise pentru dezvoltarea mai rapidă a legumelor.

Chiar dacă nu este o practică a majorității legumicultorilor, care muncește onest și cu mari cheltuieli pentru a avea producții sănătoase și de calitate, această situație scoate la iveală hibele sistemului.

Numărul probelor de legume și fructe, care sunt recoltate pentru a fi analizate, este prea mic în comparație cu volumul produselor ce ajung pe piață.

Mai mult, analizele se fac doar la București, iar obținerea rezultatelor este un proces de durată. Iar pentru că probele sunt adunate de la produse aflate deja la vânzare, până sunt gata analizele legumele sunt demult consumate”, spune senatorul Vlad Pufu.

În același timp, parlamentarul atrage atenția că e o problemă existentă la nivelul întregii țări, iar ineficiența controalelor și întârzierile în descoperirea folosirii unor substanțe interzise poate fi una din cauzele ce duc la creșterea incidenței cancerului în România.

”E nevoie de o intervenție fermă a celor care răspund de sănătatea consumatorilor, care să transmită dacă populația are sau nu motive de îngrijorare. Un caz, sper, izolat, nu trebuie să schimbe caracteristicile de consum.

Oamenii trebuie să știe dacă există vreun pericol pentru sănătatea lor!”, mai spune senatorul liberal, potrivit căruia este nevoie ca oamenii să aibă garanții privind securitatea alimentară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.