Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se complică jocul geostrategic din Orientul Mijlociu. Turcia anunță sprijin total pentru Qatar

qatar

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat vineri că ţara sa va fi alături de Qatar în conflictul diplomatic din Golf, transmite Anadolu.

Plecare 'BOMBĂ' de la Pro TV! Cine a DEMISIONAT după 20 de ani de televiziune

"Nu ne vom abandona fraţii din Qatar", le-a spus Erdogan unor membri ai partidului de guvernământ Justiţie şi Dezvoltare. 

Referitor la o listă de fundaţii caritabile susţinute de Qatar şi acuzate de legături teroriste, preşedintele turc a afirmat: "Nu există aşa ceva. Cunosc acele fundaţii". 

Lista cu 59 de persoane şi 12 organizaţi din Qatar care ar fi legate de terorism a fost publicată vineri printr-un comunicat comun al Arabiei Saudite, Bahrainului, Egiptului şi Emiratelor Arabe Unite, ţări care au rupt relaţiile diplomatice cu Doha. În aceeaşi zi, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a cerut insistent Qatarului să înceteze finanţarea terorismului. 

Erdogan a afirmat că Arabia Saudită ar trebui să renunţe la sancţiunile împotriva Qatarului şi să reia dialogul diplomatic şi a adăugat: "Vom continua să acordăm Qatarului toate tipurile de sprijin". 

Anadolu reaminteşte că parlamentul de la Ankara a ratificat două acorduri, unul privind desfăşurarea de trupe turce în Qatar, semnat ân 2016, şi altul pentru instruirea jandarmeriei acestui stat din Golful Persic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.