Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se complică lucrurile în Venezuela. Serviciile de informații au început arestările pentru tentativă de lovitură de stat în rândul susținătorilor lui Juan Guaido

facebook.com
SEBIN Venezuela soldati servicii

Opozantul venezuelean Juan Guaido a denunţat miercuri arestarea de către serviciile de informaţii a colaboratorului său apropiat Edgar Zambrano, vicepreşedinte al Adunării Naţionale, relatează AFP preluat de agerpres.

Vezi și: Victor Ponta îi DISTRUGE pe Dacian Cioloș și Ludovic Orban: 'Orban e ca un Trabant, ca o Dacie 1100. Eu nu ştiu cum mai umblă pe stradă, că e din alt film'

"Alertăm poporul venezuelean şi comunitatea internaţională: regimul l-a ridicat pe prim-vicepreşedintele" Adunării Naţionale, a scris pe Twitter Juan Guaido. "Ei încearcă să desfacă în bucăţi puterea care îi reprezintă pe toţi venezuelenii, dar nu vor reuşi", a adăugat el.

Cu puţin înainte de arestarea sa, Edgar Zambrano a povestit chiar el că agenţi ai SEBIN, serviciul de informaţii, i-au încercuit maşina în faţa sediului partidului său, Acţiunea Democratică.

"Am fost surprinşi de SEBIN. Pentru că am refuzat să ieşim din maşină, au folosit o macara pentru a ne duce forţat la El Helicoide" sediul serviciilor secrete venezuelene, a scris el pe Twitter.

Edgar Zambrano este unul din cei zece deputaţi puşi sub acuzare de Curtea Supremă pentru înaltă trădare şi alte crime, pentru spirjinul lor la tentativa eşuată de revoltă condusă de Juan Guaido la 30 aprilie. Imunitatea sa parlamentară fusese ridicată marţi de Adunarea Constituantă.

Constituanta este unul din cele două parlamente din Venezuela. Înfiinţată în 2017 şi compusă numai din susţinători ai preşedintelui socialist Nicolas Maduro, ea înlocuieşte Adunarea Naţională ale cărei decizii nu mai sunt luate în considerare de executiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.