Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se complică situația în Europa: Spania impune test negativ la frontiera cu Franța

stirileprotv.ro
test negativ COVID-19

Autorităţile spaniole anunţă sâmbătă că cer un test PCR negatv covid-19, cu cel puţin 72 de ore înainte, la intrarea în Spania a oricărei persoane pe la frontiera terestră cu Franţa - începând de marţi -, relatează AFP.

Această măsură, care urmează să intre în vigoare marţi, intervine în contextul în care Spania îşi intensifică măsurile, cu speranţa de a evita o creştere a contaminării cu noul coronavirus în Săptămâna Paştelui, care începe în acest weekend, scrie News.ro.

Citește și: Sindicaliștii din Poliție: Cu ce se deosebește Cîțu de Dăncilă, dacă iese la declarații publice fără să aibă habar de materia respectivă?

Este pentru prima oară când se impune o astfel de măsură la frontiera între cele două ţări.

Până în prezent, acest lucru s-a solicitat la sosirea pe cale aeriană.

”Ei trebuie să aibă un test PCR (RT-PCR), un test TMA sau un alt tip de test de diagnosticare a SARS-CoV-2 pe baza unor tehnici moleculare echivalente, cu un rezultat negativ, efectuat în cele 72 de ore de dinaintea sosirii”, se arată în Jurnalul Oficial spaniol publicat sâmbătă.

Citește și: S-ar pregăti debarcarea lui Vlad Voiculescu! USR-PLUS i-ar fi găsit deja înlocuitor

EXCEPŢII

Numai persoanele care lucrează în transportul rutier şi muncitorii transfrontalieri sunt scutiţi, dar şi persoanele care trăiesc în regiune, atât timp cât rămân într-o rază de 30 de kilometri în jurul domiciliului.

Până la jumătatea lui martie, numărul infectărilor a scăzut cu regularitate în Spania, însă a reînceput să crească, iar Guvernul a anunţat vineri 7.586 de cazuri în 24 de ore.

Bilanţul contaminărilor a crescut la aproape 3,3 milioane, iar al morţilor din cauza covid-19 la peste 75.000.

În Franţa, bilanţul zilnic al contaminărilor s-a dublat de la începutul lui martie.

Citește și: Rareș Bogdan atenționează: Se încearcă atragerea cetățenilor europeni către idei precum egalitarism, desființarea proprietății, desființarea valorilor tradiționale

Un prag de 200.000 de cazuri săptămânale a fost depăşit, iar peste 94.000 de persoane au murit în Franţa din cauza covid-19 de la începutul epidemiei.

Madridul, o destinaţie predilectă în toiul covid-19, în care barurile sunt deschise până la intrarea în vigoare a interdicţeii de circulaţie pe timpul nopţii, la ora locală 23.00,.a devenit un refugiu al turiştilor europeni, mai ales francezi, în contextul în care locuitorii regiunii Madrid au interdicţia de a părăsi regiunea.

Citește și: Sorin Grindeanu, ieșire în forță: ‘Îl atenționez pe ministrul Lucian Bode că aștept extrem de rapid ca acest Corp de control să prezinte raportul, pentru că nu cred că Ana Munteanu a acționat de capul ei’

Această diferenţă de tratament îi exasperează pe spanioli, cu atât mai mult în apropierea Săptămânii Sfinte, o sărbătoare extrem de populară în ţară, în cursul căreia oamenii obişnuiesc să călătorească pentru a se reuni în familie.

Germania a clasat vineri Franţa şi teritoriile de peste mări drept zonă cu un ”risc mare” de infectare cu covid-19, impunând francezilor controale aleatorii la frontieră, o carantină şi un test covid-19 negativ cu 48 de ore înainte de sosire.

Citește și: Turnătoria devine modă în ‘Noua Democrație’! După ce o consilieră USR de Timișoara a descins cu jandarmii la un restaurant, Drulă de la Transporturi se duce direct la DNA! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.