Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se complică situația: o întreagă familie de creștini a fost ucisă în urma atacului Israelului asupra bisericii din Gaza

Biserica Ortodoxa Gaza

O angajată de la Caritas, o rețea de organizații caritabile catolice, a fost ucisă împreună cu familia sa în incinta bisericii ortodoxe grecești Sfântul Porfirie, despre care oficialii din Gaza spun că a fost lovită de un atac aerian israelian joi seara, potrivit unui comunicat al organizației de vineri, informează CNN.

"În această dimineață am fost devastați să aflăm de moartea colegei noastre Viola, în vârstă de 26 de ani, care a fost ucisă alături de soțul ei și de fetița lor în urma unui atac aerian asupra Bisericii Ortodoxe Sfântul Porfirie din Gaza", se arată în declarația celor de la Caritas.

Caritas a condamnat ceea ce a descris ca fiind "țintirea arbitrară și deliberată a civililor și a infrastructurii civile" și a făcut apel la încetarea focului pentru a proteja civilii și a permite intrarea ajutorului umanitar în fâșie.

Ministerul Sănătății din Gaza, condus de Hamas, a raportat că 17 persoane au fost ucise în atacul aerian israelian asupra bisericii.

CNN nu poate confirma în mod independent numărul victimelor. Forțele de Apărare ale Israelului au recunoscut vineri că "un perete al unei biserici din zonă a fost avariat" în urma unui atac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.