Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se cunosc șapte din cele opt echipe califcate în „sferturile” mondialului de handbal masculin

campionatul mondial de handbal masculin egipt

Franța, Norvegia, Egipt și Suedia sunt cele 4 echipe calificate duminică în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de handbal masculin din Egipt. Danemarca, Ungaria și Spania și-au asigurat matematic calificarea încă înainte de ultimul meci din grupele principale, relatează mediafax.

Franța și Suedia nu au avut emoții duminică în a obține calificarea.

Franța a învins categoric Portugalia, 32-23 (16-12), obținând a 6-a victorie consecutivă din 6 posibile, la mondialul egiptean.

Suedia, la rândul ei, a zdrobit Rusia cu 34-20 (17-8) și a câștigat grupa cu 8 puncte, fiind și ea neînvinsă în cele 6 partide din Egipt.

Norvegia și Egipt, celelalte două calificate, au avut totuși emoții în partidele jucate duminică.

Chiar dacă a condus aproape tot meciul, Norvegia a avut în față o reprezentativă a Islandei capabilă de surprize în orice moment, care nu avut ce pierde, o echipă ce a ținut aproape tot meciul. Nordicii s-au impus în cele din urmă cu 35-22 (18-18) și, cu cele 8 puncte acumulate, au terminat pe locul 2 în grupă, după Franța, singura reprezentativă în fața căreia a pierdut, chiar în prima partidă jucată în Egipt.

Cea mai dramatică confruntare a zilei a adus față în față Egiptul și Slovenia. Pentru oricare din cele două echipe o victorie ar fi echivalat cu calificarea. Egalul îi favoriza doar pe „faraoni”, motiv pentru care slovenii au dat maximum posibil, materializat pe tabelă cu plus 4-5 goluri până dincolo de primele 5 minute ale reprizei secunde.

De la 15-10, egiptenii au avut un șir de 5 goluri consecutive cu care au egalat, ca după aceea, după 19-19 să treacă la conducere, dar nu cu mai mult de 2 goluri.

Finalul a fost de poveste. La 23-25 slovenii au luat time-out când mai erau exact 2 minute și 4 secunde de joc. La atacul imediat următor Janc a ratat de pe semicerc, fiind imitat imediat de egipteanul El-Deraa.

Slovenii au redus la 24-25, când cronometrul arăta 58.54. A urmat un time-out egiptean și apoi o ratare a lui Mamdouh, cu 16 secunde înainte de final.

Golul slovenului Janc a picat în exact ultima secundă de joc, însă nu a mai contat pentru calificare.

Luni se joacă ultimele meciuri din grupa 1 și grupa 2. Ungaria și Spania sunt matematic calificate și joacă una împotriva celeilalte doar pentru palmares și pentru șefia grupei 1.

Danemarca e și ea calificată, meciurile Argentina - Quatar și Danemarca - Croația urmând a stabili și cea de a doua clasată. Teoretic Argentina, Quatar și Croația au toate șanse de calificare, cu mențiunea că pentru a se califica Croația trebuie să bată Danemarca și Quatar pe Argentina.

În cazul unei înfrângeri a Croației, echipa calificată va fi cea care iese victorioasă între Argentina și Quatar. Un egal între cele două îi favorizează pe sudamericani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.