Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se da oficial startul reformei electorale. S-a convocat Comisia de Cod Electoral

vot stampila

Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerilor legislative privind legile electorale a fost covocata inca de luni de presedintele acesteia Valeriu Zgonea, dupa ce liberalii au cerut ca lucrarile la elaborarea unui nou cod electoral sa inceapa cat mai curand.

Astfel vicepresedintele PNL Mihai Voicu a anuntat marti ca Valeriu Zgonea a raspuns solicitarii co-presedintilor PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga si a convocat Comisia de Cod Electoral pentru data de 14 ianuarie.

"Salutăm faptul că domnul președinte Zgonea a dat curs solicitării noastre și considerăm că, prin consensul forțelor politice parlamentare, dar și prin intensificarea dialogului cu societatea civilă, se pot face progrese rapide pentru o legislație electorală modernă, democratică și care să vină în întâmpinarea solicitărilor legitime ale cetățenilor", a precizat Mihai Voicu intr-un comunicat de presa remis stiripesurse.ro.

El aminteste solicitarile cu care liberalii vor participa la dezbaterile privind un nou cod electoral, asa cum au fost ele prezentate luni de Vasile Blaga.

"Reamintim pe această cale mandatul încredințat reprezentanților PNL în comisie – Adoptarea unui sistem mixt pentru alegerea Parlamentului concomitent cu o reducere importantă a numărului de parlamentari; alegerea primarilor și a președinților de consilii județene în două tururi de scrutin; introducerea unor modalități moderne de vot care să faciliteze exercitarea acestui drept de către românii din afara granițelor țării.

Ne exprimăm convingerea că printr-un efort susținut de o puternică voință politică Parlamentul poate adopta noua legislație electorală în prima jumătate a sesiunii parlamentare de primăvară", conchide Mihai Voicu.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.