Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se dau lupte grele în Energodar - 100 de blindate rusești au intrat în oraș și trag în civilii care ripostează (Ukrinform)

CNN
blindate ruse armata rusa

O coloană de aproximativ 100 de vehicule blindate ruseşti a intrat în Energodar, în sud-estul Ucrainei, iar locuitorii încearcă să opună rezistenţă forţelor ruse, în timp ce lângă o baricadă ridicată în oraş se duc lupte, a anunţat joi după-amiază pe Telegram edilul Dmitri Orlov, conform agenţiei oficiale de presă ucrainene Ukrinform, anunță Agerpres.

Aproape de ora locală 17:00, primarul din Energodar, în regiunea Zaporojie, a anunţat că o "coloană inamică de 100 de vehicule blindate se află la porţile oraşului, cerându-le locuitorilor să părăsească imediat străzile, să nu se folosească de lifturi şi să se îndepărteze de geamurile din apartamente".

Câteva minute mai târziu, Orlov a comunicat că această coloană a intrat în oraş, populaţia locală încearcă să riposteze, iar militarii ruşi au deschis focul asupra civililor.

Timp de câteva zile la rând, 22.000 de ucraineni au creat un scut uman şi au apărat oraşul, împiedicând forţele ruse să treacă.

Forţele ruse îşi continuă efortul de a prelua controlul asupra centralei nucleare din Zaporojie, au anunţat joi responsabili ucraineni, citaţi de Reuters.

Trupele ruse încearcă să spargă o baricadă ridicată de localnici în apropiere de centrală şi forţele teritoriale de apărare, a spus consilierul ministrului ucrainean de interne, Anton Gheraşcenko.

Un alt consilier, Vadim Denisenko, a afirmat că situaţia este alarmantă la Energodar, unde forţele ruse încearcă să pătrundă în oraşul unde locuiesc angajaţii centralei nucleare din Zaporojie.

Rusia a preluat deja controlul asupra centralei nucleare de la Cernobâl, situată la 100 km nord de Kiev.

Cu o zi în urmă, trupele ruse care au încercuit oraşul Energodar şi zona unde se află centrala din Zaporojie au încercat să convingă autorităţile locale ucrainene să le permite să intre pe teritoriul centralei pentru a face nişte fotografii, spunând că apoi vor pleca, relatează Ukrainska Pravda.

"Ne-au spus că le este suficient să intre în oraş, să se fotografieze pe fundalul centralei atomo-electrice Zaporojie pentru a trimite un raport conducerii lor din armată, ministerului, pentru propagandă, pentru a le arăta că ei controlează oraşul", a declarat directorul companiei Energoatom, Petro Kotin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.