Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se declanșează SCANDALUL momentului în tenisul mondial: Djokovic i-a băgat pe ceilalți mari tenismeni în ședință! Ce le-a cerut sârbul

www.skysports.com
Djokovic

Fostul lider ATP Novak Djokovici, primul jucător din istorie care a trecut de 100 de milioane de dolari câştigaţi din tenis, şi-a şocat partenerii de circuit la o întrunire care a avut loc la Melbourne şi la care, în afară de tenismeni, participau şeful executiv al ATP, Chris Kermode, şi directorul turneului de la Australian Open, Craig Tiley.

Potrivit dailymail.co.uk, care citează martori de la întrunire, aproximativ 150 de jucători profesionişti, între care s-au aflat Roger Federer şi Rafael Nadal, chiar şi Andy Murary, care nu joacă la Melbourne, fiind accidentat, au participat la şedinaţa anuală a tenismenilor. Tiley a făcut o prezentare, în care a arătat planul organizatorilor AusOpen de a dubla premiile în următorii cinci, şase ani, de la 55 de milioane de dolari australieni la peste 100 de milioane de dolari australieni, apoi au vorbit Kermode şi Ross Hutchins, reprezentantul ATP pentru relaţia cu jucătorii.

Citește și: Simona Halep lămurește ZVONURILE din presă, înainte de Australian Open: Este foarte important pentru mine

Aproape de final, Djokovici s-a ridicat şi le-a cerut jucătorilor să rămână şi celorlalte persoane să părăsească sala, inclusiv reprezentanţilor ATP şi AusOpen. Apoi sârbul le-a vorbit jucătorilor şi le-a spus că trebuie să-şi formeze un sindicat, care să lupte pentru premii mai mari la toate turneele. Djokovici, care a câştigat în carieră 110 milioane de dolari şi locuieşte la Monaco, crede că jucătorii de tenis nu sunt plătiţi suficient, comparativ cu alţi sportivi de succes, mai ales cu cei de golf. El le-a prezentat un avocat australian, care le-a explicat tenismenilor paşii de urmat pentru a-şi atinge scopul.

"Lumea a fost şocată. Poate erau câţiva care ştiau asta, dar majoritatea nu", a declarat un jucător participant la intrunire, potrivit News.ro.

"A fost o discuţie, nimic mai mult. A fost foarte scurtă, nu e mare lucru acum", a spus sud-africanul Kevin Anderson, vicepreşedinte al consiliului jucătorilor, potrivit The Guardian.

Citește și: Un fost mare tenismen are o mare PREMONIȚIE în privința Simonei Halep: 'O oportunitate reală pentru un nou superstar'

Deşi sunt jucători care împărtăşesc opinia sârbului, printre care francezul Gilles Simon, fost locul 6 ATP, şi germanul Alexander Zverev, locul 4 ATP, majoritatea tenismenilor valororşi, în frunte cu elveţianul Roger Federer, nu ar fi de acord cu această iniţiativă, susţine dailymail.co.uk.

Iniţiativa lui Djokovici, deşi nu este una inedită, vine într-o perioadă în care se doboară record după record în ceea ce priveşte premiile la turnee. Însă una dintre nemulţumirile tenismenilor este legată de egalitatea premiilor între bărbaţi şi femei la turneele importante, în condiţiile în care jucătoarele nu aduc aceeaşi audienţă. Ei consideră că din acest motiv nu pot primi bani mai mulţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.