Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se forțează în Parlament - USR acuză Guvernul că se ascunde în spatele PNRR ca să modifice inutil Legile Educației

Pinterest
copii clasa scoala

Senatorul USR Irineu Darău a afirmat că nu există vreun termen obligatoriu pentru a vota sau a veni cu o lege a Educaţiei legat de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), precizând că ceea ce se cere prin PNRR în privinţa acestui domeniu putea fi făcut prin ordine de ministru şi ordine de guvern.

Darău spune că prin PNRR nu sunt impuse modificări cae să necesite o nouă lege

“Nu există vreun termen obligatoriu pentru a vota sau a veni cu o nouă lege a Educaţiei, în PNRR este vorba despre cu totul şi cu totul altceva, despre înfiinţarea unui grup de lucru, despre nişte măsuri privind reorganizarea inspectoratului şi, într-adevăr, un pachet de legislaţie pentru o reformă. Ceea ce ar putut fi făcut inclusiv prin ordine de ministru şi ordine de guvern”, a declarat Irineu Darău, luni, la Prima News.

El îşi doreşte ca legile educaţiei să nu fie trecute rapid prin Parlament, aşa cum s-a întâmplat cu legile Justiţiei.

“Sper că nu va mai fi folosit acest argument al hiperurgenţei dictate de PNRR pentru a forţa prin Parlament în termene nerezonabile legile Educaţiei. Aici aş veni cu prima noastră cerinţă foarte clară către putere, să respecte, după ce le-au trebuit mulţi ani să vină cu aceste proiecte în Parlament, să respecte dreptul Parlamentului de a legifera şi a dezbate aplicat, cu argumente, a trece prin toate amendamentele cu timp la dispoziţie, aşa cum ar trebui să se întâmple lucrurile în Parlament. Auzim în ultimele zile zvonuri îngrijorătoare că s-ar vrea crearea unei comisii mixte pentru a nu respecta practic bicameralismul din Parlamentul. Sper să nu se întâmple acest lucru pentru că nu suntem forţaţi, nu suntem presaţi de timp. Chiar şi în această sesiune parlamentară avem în faţă încă trei luni rămase, deci putem profita de ele pentru a duce vocea părinţilor, organizaţiilor sindicale, copiilor în viitoare formă a legilor. Fiindcă altfel, dacă se va insista cu graba cu comisie mixtă şi se va încerca precum la legile Justiţiei trecerea legilor într-o lună prin Parlament să nu ne mire dacă în anii următori vor apărea alte zeci şi sute de schimbări ale proaspetei legislaţii”, a explicat Irineu Darău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.