Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se împlinesc astăzi 80 ani de la eliberarea Basarabiei, nordului Bucovinei și a Ținutului Herța

facebook
Se împlinesc astăzi 80 ani de la eliberarea Basarabiei, nordului Bucovinei și a Ținutului Herța.  La ora 2.00, în noaptea de 21 spre 22 iunie 1941, Armata Română a primit de la generalul Ion Antonescu celebrul ordin: „Ostaşi, treceţi Prutul!“ În doar 35 zile, soldații români au reușit să ajungă la Nistru. O victorie istorică a armatei noastre. Urmare a ultimatumului din 1940, România a pierdut Basarabia şi Bucovina de Nord în favoarea URSS. Din nefericire, la finalul Celui de-al Doilea Război Mondial, cele două teritorii au fost recucerite de către Armata Roşie, în 1944.
În această zi cu semnificații istorice deosebite se cade să cinstim memoria celor care s-au jertfit pentru Țară, pentru ca România să își reîntregească trupul național de la 1918. Aceste sacrificii sunt modele de demnitate umană și curaj, care să ne determine să protejăm ființa națională românească și care pot inspira generațiile viitoare!

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.