Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se încearcă o REVOLTĂ POPULARĂ în Rusia: Susţinătorii lui Aleksei Navalnîi dezvăluie planul pentru cele mai ample proteste de până acum

Stiriletvr.ro
Aleksei Navalnîi

Colaboratorii disidentului rus Aleksei Navalnîi au anunţat marţi că intenţionează să organizeze în această primăvară cele mai ample proteste anti-Kremlin din istoria modernă a Rusiei, informează Reuters.

Navalnîi (44 de ani) execută o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare pentru acuzaţii despre care el susţine că sunt fabricate, după ce în ianuarie a revenit în Rusia din Germania, unde se recupera în urma otrăvirii cu un agent neurotoxic din familia Noviciok, scrie Agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan, scrisoare de ultim moment de la Ursula von der Leyen: ‘Comisia nu pune la îndoială necesitatea ca autoritățile să adopte măsuri adecvate pentru a se proteja de noile tulpini ale virusului’

Marţi, susţinătorii lui Aleksei Navalnîi au lansat o campanie politică pe propriul website, 'Free Navalny', şi au promis că vor anunţa data noului protest de îndată ce se înregistrează 500.000 de persoane.

''Un protest cu 500.000 de participanţi va fi cel mai mare din istoria Rusiei moderne'', a afirmat Ivan Jdanov, şeful Fundaţiei Anticorupţie a lui Aleksei Navalnîi.

Citește și: Gabriela Firea: ‘Da, știu, PSD e de vină! Memorandumul pe care îl nega, ieri, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, există, confirmă, azi, ministrul Muncii, Raluca Turcan’

''Vom desfăşura un miting paşnic pe străzile tuturor oraşelor Rusiei'', a completat Leonid Volkov, un aliat apropiat al lui Navalnîi.

Occidentul i-a cerut Moscovei eliberarea disidentului din închisoare, solicitare considerată de Rusia drept un amestec inacceptabil în afacerile sale interne. Autorităţile ruse susţin că nu există nicio dovadă că Aleksei Navalnîi a fost otrăvit şi au sugerat că acesta este o marionetă a Occidentului trimisă pentru a încerca să destabilizeze situaţia politică din Rusia.

Citește și: Scandal de proporții! Un nume greu din PNL vrea ruperea țării: ‘România are nevoie urgent de descentralizare și regionalizare. Dumnezeii luptei cu COVID-19 de la București impun decizii aberante’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.