DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Se întâmplă în UE: Apă caldă cu program, în Foșcani

apa calda

Societatea de termoficare a municipiului Focşani va furniza apă caldă cu program dimineaţa şi seara, din cauza debranşărilor masive de la reţeaua de termoficare centralizată, a informat marți primăria Focşani.

"SC ENET SA anunţă în mod public faptul că la 17 puncte termice din Focşani societatea înregistrează pierderi mari de energie şi agent termic pe reţelele respective. Aceste pierderi pe reţea sunt determinate în general de gradul mare de debranşare din ultimii ani. În aceste condiţii, SC ENET SA aduce la cunoştinţa focşănenilor care sunt abonaţi ai societăţii că în perioada următoare, apa caldă de consum va fi furnizată după un program zilnic, între orele 5,00-10,00 şi 16,00-22,00", se arată într-un comunicat al primăriei municipiului Focşani.

Afectate de această situaţie vor fi 17 puncte termice arondate mai multor străzi din Focşani, respectiv B-dul Unirii, str. M. Kogălniceanu, str. Ştefan cel Mare, str. Republicii, B-dul Independenţei, str. Prof. Caian, str. Coteşti, str. Rarău, str. Slt. Tănăsescu, str. Al. Vlahuţă, str. Unirea Principatelor, str. Cpt. Stoenescu, B-dul Brăilei, str. Vâlcele şi str. Fulger.

Sistemul de termoficare centralizat este gestionat în prezent de ENET SA, care furnizează apă caldă şi agent termic pentru circa 12.000 de abonaţi, aproximativ 30.000 de persoane, printre care agenţi economici, instituţii de învăţâmânt, instituţii publice şi de ocrotire socială, grădiniţe, creşe, şcoli şi licee, instituţii publice, cabinete şi unităţi medicale.

Sistemul de termoficare din Focşani este în curs de modernizare în cadrul proiectului de "Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Focşani în perioada 2008-2028, în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice".

Prima etapă a proiectului de reabilitare a sistemului de termoficare implementat în Focşani în perioada 2011-2015, a vizat reducerea noxelor şi a avut o valoare de 149.453.309 lei din fonduri europene.

Cea de-a doua etapă a proiectului, care viza reducerea costurilor de producţie şi a pierderilor, a fost finalizată în luna martie 2021 şi a avut o valoare de 70.030.293,09 lei, bani din Fondul European de Dezvoltare Regională şi de la bugetul naţional, cu o contribuţie minimă de la bugetul local.

Potrivit datelor municipalităţii, în ultimii şapte ani, SC ENET SA a pierdut peste 3.200 de abonaţi, care au ales să se debranşeze de la sistemul centralizat de termoficare, dar datele sunt într-o continuă dinamică, debranşările fiind operate mai ales pe timpul verii.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.