Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se întâmplă și la case mari: Warren Buffet își toarnă cenușă în cap, după o INVESTIȚIE GREȘITĂ

Warren Buffett

În scrisoarea sa anuală adresată acționarilor Berkshire Hathaway, miliardarul Warren Buffett a anunțat că a plătit prea mult la achiziționarea din 2016 a companiei Precision Castparts, din a cărei valoare a fost nevoit să taie anul trecut 11 miliarde de dolari, relatează CNN.

Miliardarul în vârstă de 90 de ani, președintele Berkshire din 1970, a declarat în scrisoarea anuală a companiei către acționari că reducerea „urâtă” are o explicație simplă.

„Am plătit prea mult pentru companie”, a spus el. "Calculul meu greșit a fost evidențiat de evoluțiile adverse din industria aerospațială".

În ciuda acestei pierderi și a consecințelor pandemiei în general, afacerile companiei au avut rezultate solide în 2020. Conglomeratul extins, care deține Geico, Dairy Queen, Burlington Northern Santa Fe Railway Company, bateriile Duracell și mulți alți producători de bunuri de consum, companii industriale și din energie a anunțat un profit net de 35,8 miliarde de dolari în al patrulea trimestru, în creștere cu 23%.

În scrisoare, Buffett a mai dezvăluit că reuniunea anuală a acționarilor Berkshire Hathaway din 1 mai, care se desfășoară în mod normal în orașul natal al lui Buffett, Omaha, Nebraska, va fi transmisă în direct din Los Angeles, astfel încât vicepreședintele Charlie Munger, care locuiește în California de Sud, să poată participa.

Munger, în vârstă de 97 de ani, nu a participat la adunarea acționarilor de anul trecut din cauza pandemiei Covid-19. În schimb, lui Buffett i s-a alăturat un alt vicepreședinte din Berkshire, Greg Abel.

Așa cum face adesea în scrisoarea anuală a Berkshire către acționari, Buffett - care are o avere de aproximativ 90 de miliarde de dolari - avorbit despre starea actuală a pieței.

Buffett spune că nu este un fan al obligațiunilor guvernamentale, pentru că, în ciuda unei creșteri recente, randamentele rămân, istoric, scăzute. "Obligațiunile nu sunt locul potrivit pentru aceste zile", a scris el, adăugând că randamentul obligațiunilor Trezoreriei pe 10 ani, care acum se situează în jurul valorii de 1,46%, era 15,8% în 1981.

De asemenea, el a apărat tendința Berkshire de a utiliza numerar pentru a-și răscumpăra propriile acțiuni. Compania a cheltuit anul trecut 24,7 miliarde de dolari pentru răscumpărarea acțiunilor. Unii investitori au susținut că Berkshire ar putea găsi o utilizare mai bună a numerarului, care totaliza mai mult de 138 miliarde dolari la sfârșitul anului 2020.

Totuși, unii se întreabă dacă nu cumva Buffett a pierdut atingerea regelui Midas. Acțiunile Berkshire Hathaway au crescut cu doar 11% în ultimul an, comparativ cu un câștig de aproape 23% pentru S&P 500.

Cu toate acestea, Buffett a apărat strategia de investiții a companiei, descriind-o ca pe un restaurant clasic.

"La Berkshire, servim hamburgeri și Coca-Cola de 56 de ani. Prețuim clientela atrasă de acest meniu", a scris Buffett.

Deși a investit oarecum în companii precum Apple și Amazon, majoritatea investițiilor Berkshire sunt în acțiuni cu creștere mai lentă, precum Chevron (CVX), Verizon (VZ), American Express (AXP) și Coca-Cola (KO). Buffett este un băutor pasionat de Cherry Coke.

Cu alte cuvinte, este greu de crezut ca Buffett va începe să investească în acțiuni meme precum GameStop (GME) sau Tesla (TSLA).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.