Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se intensifică războiul preţurilor: Volkswagen oferă discounturi temporare în China

Das Auto
volkswagen

Se intensifică războiul preţurilor: Volkswagen oferă discounturi temporare în China

Volkswagen oferă discounturi temporare în China, cea mai mare piaţă auto din lume, unde se intensifică războiul preţurilor, a anunţat Ralf Brandstaetter, membru al Consiliului de Administraţie, la Salonul auto IAA de la Munchen, transmite Reuters, conform Agerpres.

Brandstaetter, responsabil pentru afacerea Volkswagen în China, a declarat că cel mai mare producător auto european a lansat anul trecut un program masiv de reducere a costurilor pentru platforma sa electrică MEB.

"Primele rezultate se materializează acum. Am transferat aceste beneficii direct clienţilor noştri, de exemplu în cazul modelului electric ID.3. Cu aceste eforturi semnificative, ne-am sporit substanţial competitivitatea", a declarat Brandstaetter pentru Reuters. Acesta nu a detaliat nivelul discounturilor din China, dar a precizat că acestea sunt temporare.

"Spre deosebire de reducerile de preţuri de 50%-60% ale unor rivali din China, Volkswagen a adoptat măsuri de marketing temporare", a informat grupul german.

Volkswagen se confruntă cu presiuni din partea unor acţionari în urma expunerii la China, în special în privinţa contestatei fabrici din regiunea Xinjiang. Din 2021, Statele Unite au acuzat China de "genocid" împotriva uigurilor din regiunea autonomă Xinjiang.

Brandstaetter a dat asigurări că Volkswagennu se va alătura războiului preţurilor început de Tesla anul acesta, adăugând că grupul german obţine încă suficiente profituri din vânzările de maşini care nu sunt electrice pentru a face faţă situaţiei.

"Profitabilitatea este prioritatea noastră. De aceea nu vrem să vindem pe piaţă vehicule electrice la orice preţ", a declarat oficialul VW.

Volkswagen se aşteaptă să livreze aproximativ 9,5 milioane vehicule în 2023, în creştere faţă de 8,26 milioane de vehicule anul trecut. De asemenea, veniturile sunt aşteptate să fie cu 10% până la 15% mai mari în 2023 decât în 2022, ceea ce sugerează că Volkswagen se aşteaptă la vânzări de 307 până la 331 miliarde de euro în acest an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.