Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se lucrează la elaborarea Strategiei Energetice a României

senat

Senatorii din Comisia pentru dezvoltare şi strategie economică şi Comisia pentru transporturi şi energie au discutat cu ministrul Energiei Victor Vlad Grigorescu şi Secretarul de Stat Corina Popescu pe marginea Strategiei Energetice a României.

Cu această ocazie Ştefan-Radu Oprea a vorbit despre rolul Parlamentului în procesul de adoptare a documentului privind Strategia energetică.

„Parlamentul ca instituţie, precum şi comisiile de resort, trebuie să se implice în procesul de realizare al Strategiei energetice. Documentul este, deocamdată, doar o evaluare a situaţiei prezente, conturează oportunităţi, dar şi vulnerabilităţi. Ne dorim să avem o dezbatere serioasă în urma căreia să se elaboreze o adevărată Strategie energetică a ţării noastre, pentru a asigura siguranţa furnizării şi suportabilitatea costurilor de către cetăţeni”, a declarat acesta.

Ministrul Energiei a afirmat că România trebuie să-şi asume documente strategice, aşa cum va fi această Strategie, care va cuprinde şi aspecte de securitate şi siguranţă naţională. De asemenea, ministrul Victor Vlad Grigorescu a afirmat că, în perioada următoare se va realiza un raport integrat de analiză cantitativă a întregului sector energetic naţional prin grupurile de lucru de la nivelul Ministerului Energiei care vor organiza sesiuni pentru diverse domenii: ţiţei, produse petroliere şi gaze naturale; energie electrică; eficienţă energetică; securitate şi diplomaţie energetică.

Senatorii Comisiei pentru dezvoltare şi strategie economică şi  ai Comisiei pentru transporturi şi energie au abordat şi alte aspecte privind situaţia actuală a sectorului producţiei energiei pe bază de cărbune (Complexul Energetic Hunedoara, Complexul Energetic Oltenia); situaţia actuală a certificatelor verzi; reactoarele 3 şi 4  de la Cernavodă; situaţia hidrocentralei Tarniţa-Lăpusteşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.