Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se mai moare și din cauze NATURALE: I s-a întâmplat celui mai bogat om din Brazilia, bancherul Joseph Safra, membru al comunităţii evreieşti libaneze

Joseph Safra

Cel mai bogat om din Brazilia, bancherul Joseph Safra, a murit joi la vârsta de 82 de ani, din cauze naturale, în oraşul Sao Paulo, au anunţat într-un comunicat reprezentanţii băncii care îi poartă numele, informează AFP.

Născut în 1938 la Beirut, membru al comunităţii evreieşti libaneze, Joseph Safra s-a mutat în Brazilia în 1962 pentru a prelua alături de fraţii lui o bancă înfiinţată de tatăl lor, care a murit în anul următor, scrie agerpres.ro.

Citește și: Kamara intervine sarcastic în scandalul acuzației de rasism asupra lui Colțescu: Sunt component al trupei Alb Negru. Oare am voie să mai spun așa?

Grupul Safra a devenit apoi un imperiu financiar, prezent în zilele noastre în peste 25 de ţări.

Potrivit clasamentului anual publicat de revista Forbes, Joseph Safra era cel mai bogat om din Brazilia şi ocupa locul al 63-lea în topul celor mai bogaţi oameni din lume, cu o avere estimată la 23,2 miliarde de dolari.

Citește și: Cozmin Gușă dă vina pe Traian Băsescu, pentru eșecul PMP de la alegeri! ‘Băse cel vinovat’

Joseph Safra a fost şi un filantrop important, donându-şi o parte din avere în beneficiul unor proiecte din sfera cercetărilor medicale.

Totodată, magnatul brazilian a cumpărat mai multe sculpturi realizate de Auguste Rodin, pe care le-a donat Pinacotecii din Sao Paulo, unul dintre principalele muzee din această metropolă braziliană.

Citește și: Nicolae Ciucă, declarație în forță: ‘În următoare ședință de Guvern vom adopta o hotărâre de guvern în care prelungim starea de alertă’

În 1999, unul dintre fraţii bancherului brazilian, Edmond, care suferea de maladia Parkinson, a murit asfixiat într-un incendiu criminal provocat în apartamentul lui din Monaco de unul dintre asistenţii din echipa sa medicală. Incidentul şi procesul care a urmat au fost intens mediatizate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.