Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se poate lăsa cu reacții militare! Iranul a capturat un vas american

Forţele navale iraniene au capturat un cargou cu 34 de marinari la bord, informează marţi presa britanică şi saudită, citată de agenţiile internaţionale de presă. Informaţia a fost confirmată ulterior de Pentagon.

Iniţial, mass media făcuse referire la un cargou american. Ulterior, s-a dovedit că nava aparţine companiei daneze Maersk.

Potrivit media britanice şi saudite, vasul comercial ar fi intrat fără permisiune în apele teritoriale ale Iranului. Cargoul a fost escortat către portul Bandar Abbas, pe coasta sudică a Iranului. Potrivit Pentagonului, navele iraniene ar fi fost în număr de cinci.

Un purtător de cuvânt al Pentagonului a declarat că nava se numeşte MV Maersk Tigris şi se află sub pavilionul Insulelor Marshall. Echipajul cargoului a ignorat iniţial navele de patrulare iraniene care i-au cerut să pătrundă mai mult în apele teritoriale iraniene, dar în cele din urmă s-a conformat după mai multe salve de avertisment, a declarat col. Steve Warren.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului, MV Maersk Tigris, care nu avea cetăţeni americani la bord, se afla în Strâmtoarea Ormuz când s-a produs incidentul.

Avioane americane şi distrugătorul USS Farragut au răspuns unui apel SOS al navei capturate şi monitorizează în prezent situaţia, a mai precizat sursa citată.

Potrivit Reuters, care citează date privind monitorizarea navigaţiei, cargoul Maersk Tigris s-ar fi aflat în apropiere de portul Bandar Abbas în jurul orei 15.30 GMT, în condiţiile în care destinaţia sa anunţată era portul Jebel Ali, din Emiratele Arabe Unite.

Contactat de Reuters, administratorul cargoului a refuzat să comenteze despre situaţia navei. MV Maersk Tigris este operat de compania Rickmers Ship Management din Singapore, care face parte din grupul Rickmers, cu sediul la Hamburg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.