Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se potolește epidemia în Italia? Datele din Lombardia, cea mai afectată regiune, arată încetinirea contagiunii cu COVID-19

EMSC
cutremur italiaaaa

Lombardia, regiunea italiană cea mai afectată de COVID-19, dă primele semne ale unei posibile încetiniri a contagiunii, a anunţat luni guvernatorul său, Attilio Fontana, potrivit Reuters. În ciuda înmulţirii deceselor, numărul de noi cazuri creşte într-un ritm mai mic decât în urmă cu câteva zile, a explicat guvernatorul.

"Vedem unii mici paşi înainte", a declarat el la Radio 1. "Înmulţirea (cazurilor de coronavirus) nu este atât de rapidă ca acum două-trei zile. Să sperăm că este începutul unei schimbări de direcţie - o spun în şoaptă", a afirmat guvernatorul.

Fontana a precizat că o schimbare de direcţie în privinţa contagiunii va fi văzută în zilele următoare, după măsurile stricte de limitare a deplasării persoanelor impuse de la 8 martie, în contextul în care apar rezultatele schimbărilor în comportamentul cetăţenilor.

Pe de altă parte, premierul italia Giuseppe Conte a declarat pentru cotidianul Corriere della Sera că răspândirea coronavirusului se înrăutăţeşte în Italia la modul general. "Oamenii de ştiinţă ne spun că epidemia nu şi-a atins încă vârful. Aceste săptămâni vor fi cele mai riscante", a afirmat Conte.

  • Lombardia este regiunea unde a apărut primul grup de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus la 20 februarie, într-un mic oraş la circa 60 de kilometri de Milano
  • În această regiune extrem de populată, unde se află şi capitala financiară a Italiei, Milano, s-au înregistrat 1.218 decese. Dintre acestea, 252 au fost înregistrate de sâmbătă şi până duminică, cel mai mare bilanţ de până acum.

În total, în Italia s-au înregistrat 368 de noi decese duminică din cauza COVID-19, cel mai ridicat bilanţ pentru o zi înregistrat până acum în lume, inclusiv dacă se ia în considerare şi China.

Vezi si: Interzicerea circulației mașinilor și persoanelor în anumite zone și ore: Lista măsurilor SEVERE care pot fi luate în starea de urgență .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.