Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se prefigurează un nou scandal la Ministerul Economiei/ UPDATE Replica Ministrului

scandal

Guvernul a deschis robinetul angajărilor la stat. Ministere precum cel al Familiei sau al Educației, care dispun de structuri generoase, ce pot înghiți foarte multă resursă umană, au anunțat deja intenția de a angaja personal în cursul acestui an./ Într-un punct de vedere, ministrul Economiei susține că lucrurile au intrat pe un făgaș normal în cadrul ministerului și e vorba de nici un fel de război intern.

Cu toate acestea, sunt și instituții în care se pare că se dau lupte surde și disperate între noua conducere și vechii angajați, pentru ocuparea posturilor vacante. Una dintre acestea este Ministerul Economiei, puternic marcat, încă, de scandalul de anul trecut. Atunci, USR-istul Claudiu Năsui a încercat restructurarea insituției la numai câteva săptămâni de la reorganizare. Surse din minister au dezvăluit, la vremea respectivă, că se dorea îndepărtarea tuturor angajaților indezirabili, care nu stăteau drepți în fața noilor șefi, chiar cu încălcarea legii. În aceeași perioadă, ministerul a trecut printr-o pierdere tragică. Doru Clăbescu, unul dintre cei mai îndrăgiți reprezentanți ai ministerului, dacă ne luăm după mesajele de condoleanțe lansate în spațiul public, și-a pierdut viața, chiar la miniser, fiind voci care au acuzat atmosfera încărcată și presiunile pentru concedierea unor angajați.

În aceste zile, la structura responsabilă cu gestionarea resurselor umane din Ministerul Economiei, coordonată de Vlad Sorin, adus de noua echipă în minister, care taie și spânzură după bunul lui plac, este agitație peste măsură. Se lucrează la noua organigramă, care a fost aprobată în ședința de guvern din data de 30 decembrie. Surse apropiate susțin că în minister, din cauza apucăturilor dictatoriale ale șefului resurselor umane, Sorin Vlad, există temeri că vor fi reeditate tensiunile de pe vremea lui Năsui. Conform acestora, noul șef de resurse umane, Sorin Vlad, încearcă, cu riscul de a încălca legea, să își aranjeze obligațiile chiar dacă acestea sunt în detrimentul vechilor angajați, care au de suferit și sunt în pericol de a nu se mai găsi nu numai pe fostele posturi, câștigate prin concurs, dar nici măcar în noua organigramă.

---

Punctul de vedere al ministrului Economiei:

Angajații Ministerului Economiei NU își pierd posturile!

În urma apariției în presă a mai multor articole care ridică suspiciuni cum că la ministerul Economiei “se aranjează obligații” făcându-se referire la așa zise “lupte surde și disperate între noua conducere și vechii angajați care ar risca să nu se mai regăsească pe posturile din minister”, ținem să precizăm că toate aceste informații sunt false.

La preluarea mandatului meu la Ministerul Economiei am găsit o degringoladă totală în rândul angajaților din cauza intervenției fostului ministru, Claudiu Năsui, asupra structurii organizatorice.

Vreau să mă fac foarte clar înțeles: în condițiile separării Ministerului Economiei și a Ministerul Turismului și Antreprenoriatului, am ales, înainte de toate, menținerea tuturor angajaților care optează să-și desfășoare, în continuare, activitatea în cadrul instituției pe care o conduc nepunându-se nicio clipă problema concedierii vreunui salariat și cu atât mai puțin a unor noi angajări preferențiale.

La nivelul Ministerului Economiei nu se află, în acest moment, în derulare, niciun concurs pentru ocuparea vreunui post de execuție sau conducere vacant.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.