Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se pregătește ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE: 'Sunt un furt din banul public'

click.ro
pensie

Președintele PMP, Eugen Tomac, a anunțat, marți, că aleșii partidului pe care îl conduce vor depune în Parlament un proiect care prevede eliminarea tuturor pensiilor speciale, deoarece acestea sunt "un furt din banul public".

"Astăzi, în Consiliu Executiv Naţional, PMP a decis că va depune în perioada următoare un proiect de lege împotriva pensiilor speciale. Vrem să eliminăm toate pensiile speciale, pentru că le considerăm un furt din banul public. Avem o abordare extrem de clară din acest punct de vedere. (...) Considerăm că singurii care merită în această ţară să aibă un statut special sunt veteranii de război, cei care au luptat pentru onoarea României în întreaga lume, în rest credem că toţi cetăţenii trebuie să primească pensii în funcţie de contributivitate. Vom face o campanie naţională prin care vom solicita românilor să fie alături de noi", a afirmat președintele PMP, Eugen Tomac, la finalul şedinţei Consiliului Executiv Naţional al partidului, de la Parlament, scrie mediafax.ro.

Citește și: Vechea lege a asociaţiilor de proprietari a fost înlocuită: Ce reguli se vor modifica

Acesta a anunţat că parlamentarii PMP vor vota împotriva Codului administrativ, care prevede că aleşii locali vor primi indemnizaţii speciale la încetarea mandatului.

Proiectul de lege privind modificarea Codului administrativ va fi votat în plenul de miercuri al Camerei Deputaţilor, după ce a fost adoptat de Senat, prim for sesizat.

Citește și: Mihai Fifor a făcut anunţul! Se pun la bătaie 200 de posturi-Despre ce este vorba

"Persoanele alese începând cu anul 1992 de către cetăţeni, prin vot universal, egal, direct, secret, respectiv prin vot secret indirect şi liber exprimat, respectiv primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene, care îndeplinesc condiţiile vârstei standard de pensionare, ale vârstei standard de pensionare redusă aşa cum sunt prevăzute în Legea nr 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, sau cele prevăzute de alte legi speciale au dreptul, la încetarea mandatului, la o indemnizaţie pentru limită de vârstă de la data la care li se acordă drepturile de pensie pentru limită de vârstă, dar nu mai devreme de data încetării mandatului aflat în derulare", se arată în articolul 248 alineatul (1) din proiectul Codului administrativ.

Citește și: Indicele Robor nu dă semne să stagneze: A ajuns la cel mai mare nivel din mai 2014 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.