Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se pregătește un răspuns ”ferm și rapid” împotriva Coreei de Nord după testul balistic

kim jong un

Consiliul de Securitate al ONU ar trebui să condamne în unanimitate, într-o declaraţie, testul balistic cu o rachetă cu rază lungă de acţiune efectuat duminică de Coreea de Nord, a afirmat ambasadorul Venezuelei la Naţiunile Unite, care prezidează Consiliul, informează AFP.

"Considerăm că avem un consens pentru a condamna această încălcare a sancţiunilor impuse de ONU", a declarat presei ambasadorul venezuelean Rafael Ramirez Carreno, înainte de începerea reuniunii de urgenţă a Consiliului de Securitate.

Reuniunea de urgenţă are loc la cererea Statelor Unite ale Americii, a Japoniei şi a Coreii de Sud.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul profesorului de la ”Tudor Vianu”: Scandalul s-a transformat radical

"Trebuie să afirmăm foarte clar că nu putem accepta încălcări ale rezoluţiilor Consiliului de către Coreea de Nord", a declarat şi ambasadorul nipon la ONU, Motohide Yoshikawa.

La rândul său ambasadorul francez François Delattre a apreciat că după această "nouă provocare inacceptabilă" este pun în joc "viitorul regimului internaţional al neproliferării" armelor nucleare. "Acesta este motivul pentru care slăbiciunea nu este o opţiune", a subliniat el.

Reprezentantul adjunct al Marii Britanii, Peter Wilson, a afirmat că testul balistic nord-coreean merită "un răspuns foarte ferm şi rapid" al Consiliului de Securitate al ONU.

AFP aminteşte că de câteva săptămâni au loc discuţii în Consiliul de Securitate al ONU pentru elaborarea unei rezoluţii de condamnare a testului nuclear nord-coreean din 6 ianuarie, dar negocierile între SUA şi China privind textul rezoluţiei trenează, scrie agerpres.ro

Citește și: Meteorologii anunță: Revin ninsorile

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.